Çiçekyayla Köyü'nden yol sitemi: 'Bu yolu artık yapın';

Çiçekyayla Köyü'nden yol sitemi: 'Bu yolu artık yapın'

11 Ağustos 2021 yılında yaşanan sel felaketinde Bozkurt Çiçekyayla köyünde 6 hanenin yolu hasar gördü. O tarihten bu yana yolun yapılmadığını dile getiren köy sakinleri, evlerine gitmekte zorlandığını hatta Aile Mezarlığı'na dahi ziyaret edemediklerini dile getirdi. Bölgede her yağış sonrasında kaymaların olduğunu da dile getiren köy sakinleri yolunun bir an önce yapılmasını istiyor....

2021 yılında Bozkurt'ta yaşanan sel felaketinde en çok yarayı alan Bozkurt ilçesinde hayat normale dönüyor. Ancak Bozkurt ilçesine bağlı Çiçekyayla Köyü'nde vatandaş yollarının sel afetinden bu tarafa hala yapılmamasından şikayetçi. Vatandaşlar evlerine gitmekte zorlandıklarını ve aile mezarlığını dahi ziyaret edemediklerini kaydetti. Öte yandan söz konusu alanda heyelanlı bir alan da mevcut. 

"NE GELEN VAR NE GİDEN"

Bozkurt ilçesine bağlı Çiçekyayla köyü Tekke mevkiinde yaşayan vatandaşlar yollarının bir an önce yapılmasını istiyor. Sel afetinden bu yana hiçbir işlemin yapılmadığını dile getiren vatandaşlar, köy yolunda bulunan heyelanlı alanın da tehlike yarattığını ifade ediyor. Konuyla ilgili ne yapacaklarını şaşıran vatandaşlar durumu CİMER'e şikayet etti. Yazdıkları dilekçe şöyle;  "Biz Kastamonu ili Bozkurt ilçesi Çiçekyayla Köyü halkından olup  11 Ağustos 2021 tarihinde olan sel felaketinden dolayı köyümüz Tekke mevkiinde bulunan 6 hanenin yolu selden hasar gördü. Evlerimize gidemiyoruz. Aile Mezarlığı'na dahi gidemiyoruz. 2 yıl oldu hala yolumuz yapılmadı. Ne gelen var ne giden. Ne yapacağımızı bilemedik, nereye başvuracağımızı bilemedik. Bozkurt İlçe Özel İdare, Kastamonu İl Özel İdare gelip 'Biz şunu yapacağız' demediler. Çok mağduruz. Hangi çağda yaşadığımızı bilemedik. Gereğinin yapılmasını arz ve talep ederiz."

"HER YAĞMUR YAĞDIĞINDA DAHA DA KAYIYOR BURASI"

Öte yandan köyde yapılmasını istedikleri yolda da video çeken köy sakini Adem Aksoy; "Üst taraf inmiş geliyor. Peki burası beslenmeden, buradan yol gider mi, komple yapılması lazım. Burası zaten kaydıydı yine kayıp gidiyor. Orman falan dinlemiyor burası, kayıp gidiyor. Altının doldurulması lazım. Doldurmadan sen buraya yol yapsan ne olur, yapmasan ne olur. Telefon direğine bakın, taşlara bakın. İnmiş geliyor. Her yağmur yağdığında kayıyor burası. Köyde mağduruz, kaldık burada. Her taraf kaydı gitti" dedi.

Bozkurt İlçe Özel İdaresi'nin ise konuyla ilgili bilgilerinin olduğu söz konusu alanda çalışmaların sürdüğü öğrenildi. 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum