Cide'de ilginç görüntüler [VİDEO HABER];

Cide'de ilginç görüntüler [VİDEO HABER]

Cide bugün sıra dışı bir gösteriye sahne oldu. Cide'de yaşayan emekli vatandaşlar zamları ve emekli maaşını protesto etmek amacıyla sokağa indi....

Emekli maaş zammında son gelişmeler milyonların gündeminde yer alıyor. SSK, Bağ-kur maaş zammı kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. TÜİK tarafından açıklanan veriler ve 6 aylık enflasyon farkına emekli maaş zammında oran kesinleşti. Emekli Sandığı, Bağ-kur ve SSK emekli maaşlarına yılın ikinci altı ayı uygulanacak zam oranı açıklandı. Son olarak geçtiğimiz ara zamda en düşük emekli aylığı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmişti. Memur maaşlarına “ilave ödeme” adı altında yapılan seyyanen zamdan memur emeklileri yararlanamayacak. Bu noktada doların devamlı yükselişi ve ürünlere gelen zamlar ile birlikte emekliler, yapılan emekli maaşı zammını yetersiz buldu.

Cide'de yaşayan emekli vatandaşlar zamları ve emekli maaşını protesto etmek amacıyla sokağa indi. Emekliler; "zamlar geri alınsın, insanca yaşayacak maaş istiyoruz, sefalete mahkum olmayacağız" sloganları eşliğinde yürüdüler.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum