Daday'da 'Taşçılar Göleti' tepkisi;

Daday'da 'Taşçılar Göleti' tepkisi

......

Taşçılar Göleti’nin isminin haritalarda Tanpınar olarak değiştirilmesi tepkiye yol açtı…

Daday ilçesinde çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Taşçılar Göleti isminin haritalarda Tanpınar olarak değiştirilmesine ilçe halkı tepki gösterdi.

Kastamonu’nun Daday ilçesinde her mevsim çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Taşçılar Göleti’nin ismi haritalarda Tanpınar olarak değiştirildi. Daday ilçesini ziyaret eden ve Taşçılar Göleti’ne gitmek için haritalarda adres arayan vatandaşlar tarafından fark edilen durum sonrası olay tepkiyle karşılandı. Haritalara bakıldığında Taşçılar Göleti’nin ismi Tanpınar Göleti olarak göründüğü görülüyor.

Bunun üzerine Daday Elmayazı Köyü Muhtarı Orhan Bal, yaşanan duruma tepki göstererek, DSİ Kastamonu Şube Müdürlüğü ile görüştü. DSİ Kastamonu Şube Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgilerin ardından Orhan Bal, Taşçılar Göleti isminin bulunduğu Elmayazı Köyü Taşçılar Mahallesinden aldığını ifade ederek, “Taşçılar “Göletin isminin değiştirilmesi kesinlikle söz konusu değildir. Elmayazı Köyü Muhtarı olarak Google’deki Tanpınar Göleti gibi safsatalara itibar edilmemesi gerekiyor. Bu hatanın da en kısa sürede düzeltileceğine inanıyorum” dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum