Kastamonulu Mustafa’nın sıfırdan zirveye yolculuğu: Dünya’nın en büyükleri arasında…;

Kastamonulu Mustafa’nın sıfırdan zirveye yolculuğu: Dünya’nın en büyükleri arasında…

Kastamonulu hemşehrimiz Mustafa Mertcan, Dof Robotik A.Ş.’yi kurarak 40’ın üzerinde ülkeye Hareketli Sinema satışı yapmayı başararak, sektörün en büyükleri arasına girmeyi başardı....

1981 yılında Kastamonu’da Dünya’ya gelen Mustafa Mertcan; 8 kardeşin en küçüğü…  Kaynakçılık ve hocalık yaparak ailesini geçindiren babası ve 8 kardeşiyle çaba gerektiren bir hayat geçiren Mertcan, 2006 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu.


2009 senesinde uzun seneler üzerinde çalışmış olduğu simülatörü piyasaya sürdü.  Dof Robotik A.Ş. nin kurucusu olarak tüm dünyada 40’ın üzerinde ülkede, 300’ün üzerinde Hareketli Sinema satışı yapmış ve sektörün en büyükleri arasında yer almıştır.

2011 yılından itibaren şirketi ile yurtdışına açılmış kısa süreç içinde Eğlence Endüstrisinin önde gelen firmaları arasına girmeyi başarmıştır. 2016 yılının Kasım ayında ise eğlence endüstrisinin en büyük organizasyonu IAAPA’dan, Brass Ring Award ödülünü almış ve dünyada sektörü domino eden oyuncular listesine girmiştir.

DOF Robotics, geliştirdiği robot teknolojileri ile başta Amerika, Çin ve Avrupa ülkelerine yüksek katma değerli teknolojik ürünler ihraç eden ülkemizin, bu alandaki öncü markası’dır. Universal Studios ve Marvel gibi dünyaca ünlü eğlence şirketlerine robot ve yazılım ihraç etmektedir. Şirket yaklaşık 30 Milyon TL’lik bir ciroya sahiptir.

ASKON | Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Genel Başkan Yard. ve Yeni Yatırımlar ve İş Geliştirme Kom. Başkanı olarakta çalışmalarını sürdürmektedir.

Son olarak da DOF Robotics, IAAPA Asia'nın “Brass Ring” ödülüne layık görüldü.


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum