Yücebıyıklar Konağı, turizmin hizmetinde;

Yücebıyıklar Konağı, turizmin hizmetinde

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi tarafından işletmeciliği yapılacak olan tarihi Yücebıyıklar Konağı’nda, Sarı Konak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin fakülte ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Gastronomi Atölye Çalışmaları’nın açılışı önceki gün yapıldı. Dün de protokolün katılımıyla resmi açılış töreni gerçekleştirildi...

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi tarafından işletmeciliği yapılacak olan tarihi Yücebıyıklar Konağı’nda, Sarı Konak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin fakülte ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Gastronomi Atölye Çalışmaları’nın açılışı önceki gün yapıldı. Dün de protokolün katılımıyla resmi açılış töreni gerçekleştirildi. 

Gastronomi Atölye Çalışmalarının ilk gününde misafirlere Sarı Konak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ortağı kadınların hazırladığı yöresel yemekler sunuldu, ardından konak bahçesinde turşu kurma workshopu gerçekleştirildi.

SÖKMEN: “KONAĞIMIZDA KASTAMONU KADINLARINA DESTEK OLMAK İSTİYORUZ”

Pandemi dolayısıyla uzun süredir kapalı olan Yücebıyıklar Konağı, artık Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde turizme hizmet edecek. 27-28 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Gastronomi Atölye Çalışmalarının koordinatörü KÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Sökmen, konağı aktif hale getirerek, tekrar yaşayan bir konak hale getirmek için çaba sarf ettiklerini dile getirerek şu açıklamalarda bulundu; “Konağın faaliyetlerine pandemi nedeniyle ara verilmişti. Açılışımızla birlikte artık konağımızı aktif hale getireceğiz. Hafta sonları dâhil, açık olacak. Özel misafirlerimizi ağırlayacağız. Özel davetler verilecek, ama aynı zamanda insanların gelip burada pazar kahvaltılarını yapabilmeleri, aynı zamanda belki davetler düzenleyebilmeleri hususunda bir takım planlarımız var. Ama daha çok böyle hanımların çalışmaları, onların etkinliklerine destek olmak, onlara bir ev sahipliği yapmak gibi, ya da hanımlarımıza bir konum açabilmek amacıyla konağımızda faaliyetler yapmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki haftalarda aktif hale geçirmeyi düşünüyoruz. Konağın bakımından ve güvenliğinden sorumlu bir görevlimiz var. Ama aynı zamanda burada yeniden bir düzenleme yapılacak. Öğrencilerimize de bu konakta staj imkânı sağlamış olacağız. Burada çalıştıkları süreleri stajlarına dâhil edeceğiz, hem de çalışacaklar, deneyim kazanacaklar. Kooperatiflerimizle, kadın derneklerimizle birlikte iç içe bir şekilde burayı yaşatıp Kastamonu’ya hizmet edecek şekilde Kastamonu’nun da güzelliklerini de duyuracak şekilde Kastamonulu hanımlara destek olmak istiyoruz.”

TÜFEKÇİ: “KOOPERATİF ORTAKLARIMIZ ESKİ YEMEKLERİ ORTAYA ÇIKARIYOR”

Sarı Konak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Mihriban Tüfekçi de yaptığı açıklamada Gastronomi Atölye Çalışmaları hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle ifade etti; “Bu etkinlikte amaç yöresel yemeklerimizi, çok eski yemeklerimizi tanıtmaktı. Bu konuda sağ olsunlar Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alptekin Sökmen ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Sökmen bizlere çok destek verdiler. Kendileri ile birlikte bu program hazırlandı. Programda kooperatif ortağı hanımlarımız bir nevi eski yemekleri ortaya çıkarma konusundaki marifetlerini gösterdiler. Güzel şeyler yapıldığına inanıyoruz. Bize Turizm Fakültemiz tarafından da çok destek verildi. Gerçekten bizlere böyle bir imkân verildiğinde biz bunu başarabiliyoruz.”

RESMİ AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Programın resmi açılışı ise dün protokolün de katılımıyla yapıldı. Programa Vali Avni Çakır, eşi Bahar Çakır, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, daire amirleri, Sarı Konak Kadın Kooperatifi Başkanı Mihriban Tüfekçi ile diğer davetliler katıldı.

ÇAKIR: “DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Açılış programında konuşan Vali Avni Çakır; “800’den fazla yemek çeşidi, gastronomi anlamında son derece büyük bir zenginlik... Bunların tabi hem geleneksel haliyle yapılması, yaşatılması, hem de kalitesinin korunması noktasında titiz bir çalışma gerekiyor. Bu anlamda üniversite ile kadın kooperatiflerimizin yapmış oldukları işbirliği de son derece anlamlı. İnşallah çok daha güzel yemekler ve hizmetler ortaya çıkacaktır. Bu konağın yaşaması anlamında bizlerin de desteği sizlere devam edecektir” dedi.

SÖKMEN: “KASTAMONU ADINA YENİ BİR EVİMİZ VAR”

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen ise; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz’ dediği gündeyiz. Cumhuriyet coşkusunu iliklerimizde hissetmeye başladık. Kastamonulu kadınlarımızın, Milli Mücadele’deki yeri ayrı. 10 Aralık İlk Kadın Mitingi’ni unutmamız mümkün değil. Dolayısıyla 10 Aralık’ta da kooperatifimiz ile birlikte etkinlik düzenleyeceğimizi de duyuruyorum. Rektörümüzün tensipleriyle göreve geldikten bu tarafa sadece somut ve fiziksel projelerle değil, sosyal kalkınma ağırlıklı insan odaklı projelerle de sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte birçok projeye imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Kadın kooperatiflerimiz bizim için ayrı bir önem taşıyor, bu anlamda birlikte çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Uzun bir aradan sonra konağımızın yeniden açılışını yapmaktan da gurur ve mutluluk duyuyoruz. Konağımız, imkanlarımız ve kapasitemiz ölçüsünde Kastamonu’ya hizmet etmeye başlıyor. İmkanlarımızı zorlayarak da yaz aylarında da faaliyetlerimizi sürdürmek arzusundayız. Misafirlerimizi gönül rahatlığıyla ağırlayabileceğimiz, tanıtım yapabileceğimiz, atölye çalışmaları yapabileceğimiz, etkinlikler düzenleyebileceğimiz Kastamonu adına yeni bir evimiz var” diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum