Traktör, ev ve 10 ton hububat yandı...;

Traktör, ev ve 10 ton hububat yandı...

......


 Kastamonu’da merkeze bağlı Burhanlı köyünde evin altında bulunan traktörden çıktığı tahmin edilen yangında iki katlı ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangında 10 ton hububat ile 4 çuval un ve 3 adet piknik tüpü de zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da merkez Burhanlı köyünde Hasan Karaçam ile kardeşi Mahir Karaçam’ın ikamet ettiği iki katlı yarı betonarme evde, evin altında bulunan traktörden çıktığı tahmin edilen yangın başladı. Kısa sürede alevlerin büyümesiyle yangın tüm evi sardı. Yangın esnasında ev sakinleri, kendilerini dışarıya atarak canlarını zor kurtarırken ihbar üzerine olay yerine Kastamonu itfaiye ekipleri ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi. İtfaiye ve arazöz ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın, çevredeki evlere sirayet etmeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında iki katlı ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangında ayrıca ambarda bulunan yaklaşık 10 ton hububat ile 4 çuval un ve üç büyük piknik tüpü de zarar gördü.

Yangının ardından jandarma ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak incelemelerde bulundu.

“Yangın traktörden çıktı ve tüm evi sardı”

Yangının traktörden çıktığını düşündüklerini belirten Burhanlı Köyü Muhtarı Seyfettin Bayram, “Zannediyorum yangın traktörden çıktı. Bu yüzden iki katlı ev, traktörden çıkan yangın sebebiyle kullanılamaz hale geldi. Ben uzaktan gördün dumanları. Ondan sonra gelip baktık, traktör evin altında yanıyordu. Traktörden yangın çıktı. Biz hemen evdekileri dışarı çıkardık. Sonra yangın büyüdü ve tüm evi sardı. Sonrasında da ev göçtü. Evden hiçbir şey kurtaramadılar. Traktörleri yandı, eşyaları yandı, evden hiçbir şey alamadılar” ifadelerini kullandı.

İki katlı evin tamamen yandığını söyleyen Bayram, “Önce yangın evin altında bulunan traktörden dolayı tutuştu. Burası iki katlı ev oluyor, iki aile oturuyor. Ben geldiğimde evinde altındaki garaj ve traktör yanıyordu. Sonrasında tüm alevler tüm evi sardı. Şimdi de itfaiyeciler yangını söndürmeye çalışıyor” dedi.

“Yangında her şeyimizi kaybettik”

Ev sahibi Hasan Karaçam ise, “Ateşin birden tutuştuğunu gördüm ben. Ondan sonra çocuklara çağırdım yetişin diye ama bir anda alevler tüm evi kapladı gitti. İçeride traktör vardı, eşyalarımız vardı, herkilde arpa ve buğday vardı, 4 çuval unumuz vardı. Her şeyimizi kaybetti, evimiz yandı. Müşkül duruma düştük, bu yüzden devletimizden büyüklerimizden yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum