TÜGVA Kastamonu’dan Taş Baskı ve El Sanatları sergisi;

TÜGVA Kastamonu’dan Taş Baskı ve El Sanatları sergisi

Türkiye Gençlik Vakfı Kastamonu İl Temsilciliği tarafından Kastamall AVM’de Taş Baskı ve El Sanatları Sergisi açıldı....

TÜGVA ve Halk Eğitim Müdürlüğü birlikteliğiyle düzenlenen sergide; TÜGVA’da Aynur Palabıyık’ın eğitmenliğinde yapılan el sanatları yer alıyor.

30 kursiyerin eserlerinin bulunduğu sergi, üç gün boyunca Kastamall AVM’nin zemin katında vatandaşların beğenisine sunulacak.

 

TÜGVA İl Temsilcisi Selim Önen de, sergiyle ilgili yaptığı bilgilendirmede şu ifadelere yer verdi;

‘’Birçok birimlerimiz den bir tanesi olan kültür ve sanat koordinatörlüğü bünyesinde her yıl el sanatları üzerine çalışmalar yapılıyor. Bu sene de; taş baskı, tırnak bağı, kabak oyma, nakış işlemeleri gibi birçok alanda çalışma yapıldı. 3 gün sürecek sergimiz pazar günü bitecektir. Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde temsilcilik konağımız da yıl boyunca yapılan çalışmaların bir kısmını bu sergide paylaştık. Hocalığını Aynur Palabıyık'in yaptığı kursumuz yaklaşık 30 kursiyeri ile tamamlandı’’ dedi.

 

Kastamall AVM’de gerçekleştirilen sergiye; Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu,  İGM Başkanı Güray Parçal, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, Saadet Partisi İl Başkanı Kadir Yalçın, STK Temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum