“Allah da sizlerin yüzünü güldürsün”;

“Allah da sizlerin yüzünü güldürsün”

Kastamonu Merkez Ortaokulu yönetimi ve öğretmenleri, kendi aralarında para toplayarak aldıkları akülü sandalyeyi, 2013 yılından beri yürüme engeli olan 10 yaşındaki öğrenciye hediye etti...

Kastamonu Merkez Ortaokulu yönetimi ve öğretmenleri, kendi aralarında para toplayarak aldıkları akülü sandalyeyi, 2013 yılından beri yürüme engeli olan 10 yaşındaki öğrenciye hediye etti.

 Çeşitli sosyal projelere imza atan Kastamonu Merkez Ortaokulu idarecileri ve öğretmenleri yapıkları bu sosyal yardımla takdir edildi.


Hem hayırseverlerin hem de eğitimcilerin desteği ile yaklaşık 4 yıldan beri yürüme engeli olan çocuklar için akülü sandalye bağışı yapan Merkez Ortaokulu 6’ncı kez bir öğrenciyi daha sevindirdi. Orhan Şaik Gökyay Ortaokulu’nda öğrenim gören 10 yaşındaki 4’ncü sınıf öğrencisi Akın Akgül için Merkez Ortaokulu’nda akülü sandalye teslim töreni gerçekleştirildi. Törene okul yönetimi, öğretmenler, Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Özer Hızarcıoğlu, Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Huriye Boyraz, hayrın gerçekleşmesinde aracı olan Pınar Sarıoğlu, öğrenciler, Akın Akgül ve ailesi katıldı. Tören sonrası duygulu anlar yaşayan Akın Akgül’ün annesi Hatice Akgül; “Sizler benim çocuğumun yüzünü güldürdünüz Allah da sizlerin yüzünü güldürsün” dedi.

ÖZDEN; “OKUL OLARAK, BU YARDIMLAŞMA KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Konuyla ilgili tören öncesinde açıklamalarda bulunan Merkez Ortaokulu Müdürü Halit Özden, Merkez Ortaokulu ailesi olarak, yardımlaşma kültürünü devam ettirmeye çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu; “Biz Merkez Ortaokulu ailesi olarak öğrencimiz öğretmenlerimiz, velilerimiz ile birlikte yıllardır akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan gerek okulumuzda gerekse Kastamonu’daki ihtiyacı olan bireyler için aramızda para toplayıp, yardım gerçekleştiriyoruz. Bu 6’ncı sandalyemiz olacak. Biz aslında sandalyemizi pandemi öncesinde almıştık ancak teslim edeceğimiz bireye başka bir hayırsever tarafından sandalye verildiği için biz teslim edememiştik. Biz de sosyal medyada ihtiyacı olan aileyi gördük ve destek olmak istedik. Bu süreçte yardımı olan, destek evren, velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Biz Türk Milleti olarak yardımsever bir milletiz. İhtiyacı olana ihtiyacı olduğu anda yardım etmeyi kültürümüz gereğince benimsiyoruz. Okul olarak da bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. Hem öğretmenlerimizle hem öğrencilerimizle bu alışkanlığın devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah faydalı bir çalışma yapmışsızdır arkadaşımızda bu hizmetten yararlanır.”

HIZARCIOĞLU; “SAĞ OLSUN, HOCAMIZ HEMEN DURUMA MÜDAHİL OLDU”

Özel Bireyler Ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Özer Hızarcıoğlu, okul yönetimine teşekkür ederek süreci şöyle anlattı;“Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Akın’ın yakınlarıyla iletişime gittik. Hastanede kontrolleri yapıldı. Tekerlekli akülü sandalye kullanmasında herhangi bir sakınca olmadığı tespit edildi. Bizler de akabinde duyurumuzu yaptık. Sağ olsunlar hocamız hemen duruma müdahil oldular ve konunun hızlıca çözümünü sağladılar. Tekrardan emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

BOYRAZ; “GÜZELLİKLER PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIYOR”

Özel Bireyler Ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Huriye Boyraz ise; “Kastamonu’da Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği olarak özel bireyin ihtiyacı dahilinde insanların bizleri aramaları bize güven sağlamaları bizi çok mutlu ediyor. Güzellikler paylaştıkça çoğalıyor. Bunun için Merkez Ortaokulu’muza çok teşekkür ediyoruz. Aile için bir akülü sandalye 134.14 bin TL. Zaten insanların yaşam şartları zor, hayatları zor. Okula devam eden başarılı zeki bir öğrencimiz Akın. Bu da hayatını kolaylaştıracak çok şükür. Ailemize güle güle kullansınlar, hayırlı olsun diyoruz. Müdürümüze okul personeline, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

AKGÜL; “BABA OLARAK ÇOK SEVİNÇLİYİM, HEYECANLIYIM”

Teslim töreni sonrasında düşüncelerini dile getiren Akın Akgül’ün babası Mevlüt Akgül; “Akın, 2013 yılından beri bu şekilde. Şuan 4’ncü sınıfta. Orhan Şaik Gökyay Ortaokulu’nda öğrenim görüyor. Baba olarak çok sevinçliyim, heyecanlıyım. Bizim için çok zor olan zamanlar oluyordu. Zor anlarımızda bunu kullanacağız. Annesi bırakıyordu, okula o getirip götürüyordu. Eşim için biraz daha rahatlık oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

AKGÜL; “SİZ ÇOCUĞUMUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜNÜZ ALLAH DA SİZİN YÜZÜNÜZÜ GÜLDÜSÜN”

Akın Akgül’ün annesi Hatice Akgül ise tören esnasında duygulu anlar yaşayarak düşüncelerini şöyle dile getirdi; “Tüm vesile olanlara çok teşekkür ediyorum. Çocuğumuz yüzünü güldürdünüz, Allah da hepinizin yüzünü güldürsün. Ben çocuğumun böyle olmasından asla şikâyetçi değilim. Allah bizi bu çocuklarımızla imtihan etmiş, onlar bizim öte dünya da şefaatçimiz olacaklar, biz onlara baktığımız sürece. Bu çok ayrı bir duygu. Rabbim bin kere razı olsun. Benim oğlumun yüzünü güldürdünüz. Çok sağ olun. Tüm vesile olan herkesten Allah razı olsun. Çok ayrı bir duygu.”(

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum