Tet Global: Sektörünün Uzman ve Lider İsmi;

Tet Global: Sektörünün Uzman ve Lider İsmi

Lojistik sektörünün lider ismi Tet Global günlük 10.000 ton taşıma kapasitesine sahiptir....


Lojistik sektörünün lider ismi Tet Global günlük 10.000 ton taşıma kapasitesine sahiptir. Hem tehlikeli hem tehlikesiz likit kimyasalların ülke içinde ve dışında son derece güvenli bir şekilde dolaşımına yardımcı olur. Dökme kimyasal madde taşımacılığı ve Bulkhaul tank konteyner hizmetleri konularında kaliteli ve güvenilir hizmetler sunan Tet Global ile iletişime geçerek siz de yüksek standartlardan faydalanabilirsiniz. Tet Global aynı zamanda Türkiye ve Avrupa genelinde sürdürdüğü lojistik faaliyetlerinde Bulkhaul Türkiye acenteliğinin sağladığı avantajlardan yararlanır. Böylece tank konteyner taşımacılığı söz konusu olduğunda dünya üzerindeki tüm noktalar arasında hizmet sunar.

Bulkhaul tank konteyner sektöründe öncü isimlerdendir. Dünya genelinde konteyner kiralama hizmeti veren Bulkhaul, deniz aşırı noktalar arasında faaliyetlerini sürdürmek için 20.000’den fazla tanker kullanmaktadır. Ürün segmentinde bulunan tek, iki ve üç bölmeli tank konteynerlerin taşıma kapasitesi 14.000 ila 35.000 litre arasında değişir. Ayrıca Bulkhaul tarafından tasarlanan ve inşa edilen konteynerlerin diğer bir özelliği buhar ve elektrikli ısıtma sistemleriyle donatılmış olmasıdır. Böylece her seferden sonra yeniden ısıtma süresi minimize edilebilmektedir.

Bulkhaul firmasının ISO 9001 Kalite Sertifikası bulunur. Bir yandan global ağda kimyasal ürünlerin dolaşımını sağlama görevini üstlenen lojistik firmalarına tank konteyner temin ederken diğer yandan tank bakım - onarım - yıkama hizmetleri sunarlar. SQAS Sürdürülebilir Emniyet ve Kalite Standartları, Kimyasal Dağılım Kurumu ile Avrupa Komisyonu’na bağlı olan Vergilendirme ve Gümrükleme Kurumu’nun Yetkili Ekonomi Operatörü standartları çerçevesinde faaliyetlerine devam eder. Bunun yanı sıra ISO 14001 Çevre Sertifikası’na sahiptir. 2013 yılından bu yana Bulkhaul’un Türkiye acentesi olan Tet Global global ağda tank konteyner taşımacılığı faaliyetlerini sürdürür.

Profesyonel Dökme Kimyasal Madde Taşımacılığı Tet Global’de

Kaliteli, güvenilir ve çevre dostu hizmet anlayışıyla kişisel bakım, ilaç, boya, temizlik, organik kimya, gıda, yapı ve tarım başta olmak üzere her tür sıvı kimyasalın Türkiye ve Avrupa’daki her bir noktası arasında dolaşımı Tet Global tarafından sağlanır.

ADR olarak da bilinen Tehlikeli Maddelerin Kara Yoluyla Uluslararası Taşınmasına İlişkin Avrupa Antlaşması çerçevesinde gerçekleştirilmekte olan likit kimyasal taşımacılık faaliyetleri; Avrupa Kimya Endüstrisi Konseyi’nin belirlediği SQAS Sürdürülebilir Emniyet ve Kalite Standartlarına uygun olacak şekilde sürdürülür.

Günlük ortalama 10.000 ton likit kimyasal taşıma kapasitesine sahip 300’den fazla aracın bulunduğu geniş filosu sayesinde Tet Global hem Türkiye hem Avrupa genelinde konteyner taşımacılığı dünya üzerindeki tüm noktalar arasında ise ulaşım imkanı sunar. Tamamı 316 L kalite paslanmaz çelik kromdan meydana gelen, ADR sertifikalı, ısı kontrollü L4HB tipi kara tankerleriyle Eurotainer markalı konteynerler, hafif ekipmanlar ve çekicilerle demir yolu, deniz yolu ve kara yolu entegre yani intermodal lojistik imkanı sunarak taşıdığı ürünlere dolum noktasından boşaltım noktasına kadar her aşamada eşlik eder.

Kompresör ve pompa donanımı bulunan, izolasyonlu kara tankerleri üç ila beş bölmeden oluşur. Ayrıca tek seferde altı farklı kimyasal maddeyi taşıyabilir. Tankerle loblu, dişli ve elektrikli olabilir. Aynı zamanda 15.000 ila 20.000 tonluk yükleme kapasitesiyle fark yaratır. Tank konteynerlerde ise 20.000 ila 33.500 litre arası yükleme imkanı bulunur. Tüm bunların yanı sıra kara tankerleri ile konteynerleri hizmetlerine SQAS standartlarına uygun bir şekilde devam eder.

 

Tet Global’in tamamı mobil iletişim sistemleriyle donatılmış olan araçları sayesinde tüm müşterilerin tüm lojistik süreçlerini adım adım takip etmesi mümkündür. Alanında uzman ekipler şirket içi eğitimlerle desteklenmekte olup deneyimli ve SRC 5 Tehlikeli Madde Taşımacılığı Sürücü Belgesi’ne sahip kadrosuyla aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği yönetiminde İngiliz Standartlar Enstitüsü’nün OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Yönetim Sistemi kriterleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürür.

Tet Global SQAS standartları dahilinde gerçekleştirdiği lojistik faaliyetleri kapsamında taşımasını gerçekleştirdiği tüm kimyasal maddeleri olası hasarlara ve kayıplara karşı kapsamlı bir şekilde koruma altına alır. Hırsızlıktan ya da trafikten kaynaklanması olası maddi kayıplara karşı yapılan kasko sigortalarına ek olarak kaskonun ihtiyari mali mesuliyetlerini artırma özelliğine sahip Hasar Fazlası Sözleşmesi yapar. Bunun yanı sıra Nakliye Sigortası’nın amacı, taşıma hizmetinin konusunu oluşturan ürünlerde ortaya çıkması olası hasarların ve kayıpların tedavi edilmesidir.

Tet Global araçlarında EURO5 ve EURO6 motor teknolojisi kullanılarak çevresel sürdürülebilirliğe, doğal kaynakların korunmasına ve sağlıklı bir geleceğe ulaşmaya katkı sağlanmaktadır. Likit kimyasal taşımacılığı çalışmaları Tet Global tarafından T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı, ADR Tehlikeli Madde Taşımacılığı Mevzuatı’yla belirlenen yasalar çerçevesinde ve SQAS standartlarına uygun bir şekilde yürütülür.

1968 yılında Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu tarafından yürürlüğe alınan Avrupa Antlaşması (ADR); kara yoluyla taşıması yapılan tehlikeli kimyasalları paketleme, işaretleme, tehlikeli madde taşımacılığı yapan araçların üretiminde kullanılacak malzemeler ile araçların operasyon kapsamını tamamlama gibi teknik düzenlemeleri bir takım standartlara bağlar. Böylece tehlikeli kimyasal maddelerin çevre sağlığı ve güvenliği korunarak taşınmasına odaklanır.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum