Taşköprü'de Cumhur İttifakı'nda 'ÇATLAK';

Taşköprü'de Cumhur İttifakı'nda 'ÇATLAK'

......



Taşköprü Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının ardından AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Erol, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Meclis toplantısında gündem konusu olan arsa satışı meclis üyeleri ve Başkan Çatal arasında tartışma yaşanmasına neden oldu.


Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal ilçede bulunan Taşköprü Belediyesine ait 3 adet arsanın satışa çıkması için Belediye Meclis Üyelerinden yetki istedi.  AK Partili Meclis üyeleri ret oyu kullanarak toplantıyı terk etti.


 Tartışma sonrasında AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol yazılı bir açıklama yaptı. Erol açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 


“Bugün yapılan Temmuz ayı Taşköprü Belediye Meclis Toplantısında gündeme dair konular görüşülürken, üç adet arsa satışı için belediye meclis üyelerinden yetki istenilmiş olup AK Parti Taşköprü Belediye Meclis Gurubunun satılacak arsalardan elde edilecek gelirle ne yapılacağının sorulması üzerine Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın arsalara talep olduğunu ifade etmesinin ardından AK Partili meclis üyeleri elde edilecek gelirin nerede harcanacağına bir açıklama yapılması konusunda ısrar etmiş Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın bir açıklama yapmayacağım demesi üzerine ise AK Partili Meclis üyelerimiz Taşköprü Belediye Meclis Toplantısını terk etmiştir."

 

"Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal tarafından daha önceki meclis toplantılarında yatırım harcamalarında kullanılmak üzere arsa satışı talebinde bulunmuş, arsaların satılmasına rağmen bugüne kadar ilçemizde gözle görülür bir yatırımın yapılmadığı kamuoyu tarafından gözlenmiştir. Hatta seçim beyannamesinde ifade ettiği ve sözünü verdiği projelerinde büyük bir çoğunluğunun yapılmadığı da görülmektedir. Bu sebepten dolayı AK Parti grubu tarafından arsa satışına ret oyu verilmiştir."

 

"Taşköprü Belediye Meclisinde gündeme gelen bir başka konu ise “Arıtma Tesisi” meselesi olmuştur. Daha önce Taşköprü Belediye Meclisinde gündeme gelen ve projelendirilen, İller Bankası tarafından onaylanarak ihale aşamasına gelen ve yapımı içinde Taşköprü Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile yetki verilen ‘’Konvarsiyoner İçme Suyu Arıtma Tesisi’’ Projesi yapılan ve proje bedeli için 350 bin TL ödenen sonradan ise ödenen paradan ve projesinden vazgeçilerek, yer altı sularını arıtılmasında kullanılan bizim Taşköprü’deki Hasanlı açık barajamıza uygun olmayan ve ‘’Paket Arıtma Sistemi’’ olarak adlandırılan arıtma projesi gündeme gelmiş ve AK Partili Meclis Üyelerimizin ‘’Paket Arıtma’’ projesi ile ilgili proje ve yaklaşık maliyet ile ilgili sorular Belediye Abdulla Çatal’a yöneltilmiş olup, talep edilen verilerin hazırlanarak bir başka toplantıda görüşülmesi talep edilmesine rağmen Başkan Çatal’ın konuyu geçiştirerek oylamaya geçmesi üzerine AK Parti Meclis grubumuz önergeye ret oyu kullanılmıştır.   "

 

'KABUL ETMİYORUZ'

"Tüm bu yaşananlar doğrultusunda verilere dayanmayan ben yaptım oldu ve olacak şeklindeki ilerleyişi ilçemiz menfaatleri adına kabul etmiyoruz. Öte yandan Geçmiş dönem Belediye Başkanlarına bakıldığında yapılacak hizmetler için kredi kullandığı, arsaların korunduğu ve yeni taşınmazların kazandırıldığı da açıkça görülmektedir. Şimdi ise belli aralıklarla farklı arsaların satılmasına da bir anlam veremiyoruz” 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum