İGM temmuz maratonu sona erdi;

İGM temmuz maratonu sona erdi

İl Genel Meclisi (İGM) temmuz ayı olağan son toplantısı dün düzenlenen oturumla gerçekleştirildi....

İGM Başkanı Güray Parçal başkanlığında yapılan toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü.

Toplantının il gündem maddesinde Devrekani, Küre ve İnebolu ilçelerinde İl Özel İdaresi’ne ait ve atıl durumda olan gayrimenkullerle ilgili bir çalışma yapılması ve idareye gelir getirecek taşınmazların satılmasını içeren sözlü önerge hakkında hazırlanan Gençlik Spor ve Turizm Komisyonu raporunun görüşülerek oy birliğiyle İl Özel İdaresi’ne gönderildi.

Diğer gündem maddesinde merkez ilçede İl Özel İdaresine ait ve atıl durumda olan gayrimenkullerle ilgili çalışma yapılması ve idareye gelir getirecek taşınmazların satılmasını içeren sözlü önerge hakkında hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da görüşülerek oy birliğiyle İl Özel İdaresi’ne gönderildi.

Toplantının üçüncü ve dördüncü maddelerinde Doğan Grup Orman Ürünleri İnş. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafındanTosya İlçesi, Akbük köyünde yer alan 301 ada 137 nolu parsele ilişkin yapılan 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliği ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülerek oy birliğiyle reddedildi.

Toplantının son maddesinde ise il Özel İdaresi’ne ait merkez ilçe Beyçelebi 1019 ada 48 parselde kayıtlı, vasfı Kastamonu İl Ormanı Toklu Tepesi olan taşınmazın, Kastamonu Kırık Barajı projesi kapsamında yeni içme suyu arıtma tesisi ve içme suyu depoları yapılacağı, proje kapsamında yapılan incelemelerde mevcut Ahmetdede Mezarlığı Mevki (dm4) depo alanının zemininde heyelan riski olduğu tespit edildiği, bu nedenle başka bir alanda yeni su deposu yapılması ihtiyacı oluştuğu belirtilen taşınmazın (1019 ada 48 parsel) belirtilen alana yeni yapılacak DYK6 su deposu için uygun yer olarak tespit edilen 2 bin metrekare,Belediye Başkanlıklarına tahsis edilmesi ile ilgili teklif görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonuna oy birliğiyle sevk edildi.

Öte yandan çeşitli konularda verilen önergelerde komisyonlara havale edildi.  


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum