Kastamonu'da gıda denetim seferberliği başladı;

Kastamonu'da gıda denetim seferberliği başladı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatları ile gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla gıda denetim seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda Kastamonu genelinde 25-28 Ekim tarihleri arasında 4 gün sürecek olan gıda denetimlere Kastamonu Merkez ve ilçelerinde üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde denetim başladı...

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatları ile gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla gıda denetim seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda Kastamonu genelinde 25-28 Ekim tarihleri arasında 4 gün sürecek olan gıda denetimlere Kastamonu Merkez ve ilçelerinde üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde denetim başladı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol ekiplerince ürünlerin içerik ve etiket bilgileri, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kayıt veya onay numarası olup olmadığı, üretim ve tüketim tarihlerine ilişkin bilgiler, uygun koşullarda muhafaza edilip edilmediği gibi bir dizi kriter titizlikle inceleneceği belirtildi.

"18 İŞLETMEYE İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI"

Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Önlem konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlimizde 3 bin 757 gıda işletmesi faaliyette bulunmaktadır. Bu işletmelerin denetimleri, İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde ve İlçe Müdürlüklerimizde görev yapan 47 gıda kontrol görevlisi ile kontrol planları kapsamında risk esasına göre uygun sıklıkta, haber vermeden ve hassasiyetle yapılmaktadır. 2021 yılında toplam 4 bin 653 denetim gerçekleştirilmiş olup 18 işletmeye idari para cezası uygulanmıştır" dedi.

Yapılan denetimlerde özellikle taklit önlenmesini amaçladıklarını belirten Önlem, gıdada sahtecilik yapanlara göz açtırmayacaklarını vurguladı. İl Müdürü Önlem, "Gıdaların çiftlikten sofraya, yani hammaddenin başlangıcından son ürüne kadar olan gıda zincirinin her aşamasında tamamen kontrol altında tutulması amacıyla mesai mefhumu gözetmeden 6 gün süreyle  tüm Kastamonuluların sağlıklı ve güvenilir gıdalara ulaşmasını sağlaması için çok ciddi denetimlere imza atarak, özverili çalışmalarda bulunan gıda kontrol görevlisi mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun uygulamaya girmesi ile birlikte gıda hizmetleriyle ilgili tüm kontrol ve denetim görevinin Tarım ve Orman Bakanlığına verildiğini ifade eden İl Müdürü Önlem, tüketicilerden usulsüzlük ve uygunsuzluk gördüklerinde ALO 174 Gıda Hattı'na veya Whatsapp İhbar Hattını (0 501 174 01 74) aramaları gerektiğini bildirdi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum