Büyükşehirli; Kastamonu’ya konut yatırımı yapıyor…;

Büyükşehirli; Kastamonu’ya konut yatırımı yapıyor…

......

 

Büyükşehirlerdeki konut fiyatlarındaki artışlar sonrasında gözler Anadolu’ya çevrildi ve aralarında Kastamonu’nun da olduğu iller; konutların en fazla değerlendirdiği iller arasında girdi.

 

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre; Türkiye genelinde konut satışları MAYIS ayında bir önceki aya göre yüzde 32 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 azalarak 113 bin 276 oldu. Yapay zeka ve büyük veri analizi yöntemlerini kullanarak gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa’nın verilerine göre Türkiye genelinde mayıs ayı itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 116 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 18 bin 862 lira, ortalama konut fiyatı 2 milyon 452 bin 60 lira ve konut yatırımının geri dönüş süresi 16 yıl oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayınlanan Konut Fiyat Endeksi raporunun nisan ayı verilerine göre, en yüksek yıllık değişim gösteren düzeyler sıralamasında yüzde 147 ile Zonguldak, Karabük, Bartın illerini kapsayan bölge ilk sırada kendine yer buldu. Ardından ise Edirne, Kırklareli, Tekirdağ bölgesi yüzde 143.4 ile sıralandı. Çankırı, Kastamonu, Sinop’u içeren bölge ise yüzde 142.2’lik artışla dikkat çekti.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum