BALIKÇILAR, FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK DİYOR!;

BALIKÇILAR, FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK DİYOR!

Karadeniz'de hamsi bolluğu Balık bolluğunun yaşandığı Karadeniz'de hamsi, çinekop, mezgit, çipura, istavrit gibi balıklar tezgahları süslüyor....

Kastamonu'da ise vatandaşlar tarafından tezgahları süsleyen derya kuzularına yoğun ilgi gösteriliyor. Vatandaşların gözdesi hamsi olurken, sezon başında fiyatları 40 liraya kadar çıkan hamsi, yaşanan bolluk nedeniyle 15 TL'ye bile alıcı bulabiliyor. 

Hamsi avının bol olduğu dönemlerde palamutun azaldığı, palamutun bolca bulunduğu zamanlarda ise hamsi sayısının azaldığını söyleyen balıkçılar, bu sene palamuttan umudu kestiklerini ifade ediyor. Kastamonu'da faaliyet yürüten Vefaoğulları Balıkçılık çalışanlarından balıkçı Ersin Kabadaş, "Vatandaş bu sene küçük balık yiyecek yapacak bir şey yok. Hamsiyi bol bol yemelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

"HAMSİ FİYATLARININ DAHA DA DÜŞECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ"

Hamsi fiyatlarının daha da fazla düşeceğini söyleyen Kabadaş, "Hamsi fiyatları, sezon başladığında pahalıydı. Bunun sebebi de balıklarımızın ilk başlarda az olmasından kaynaklandı. Sezon başında 40 lirayı gördü. Ancak zamanla bollaştı, deniz bereketlendi. Fşyatarımızda da düşüş yaşandı. Şuanda hamsinin kilosunu 20 TL'den satışa sunuyoruz. Ne kadar bol çıkarsa o kadar fazla satıyoruz. Ucuz satmaktan daha çok memnun oluyoruz. Hamsi fiyatlarının daha da düşeceğini ümit ediyoruz" dedi. 

"palamuttan umudumuzu kestik"

Palamut fazla avlanmadığı için vatandaşların çinekopa yöneldiğini ifade eden Ersin Kabadaş, şu ifadeleri kullandı: "Büyük balık yemek isteyen vatandaşlar, genellikle çinekopa yöneliyorlar. Levrek ve çipuranın da alıcısı fazla. Tezgahımızdaki balıkların fiyatları da şöyle; istavrit 15 TL, çinekop 40-35 lira arasında değişiyor, levreklerimiz 15-20 tl arasında değişiyor, gramajlarına göre, çipuralarimiz da 15-20 lira arasında. Bu sene uskumruyu görürürüz ama palamuttan umudumuzu kestik. Palamutun mevsimi Eylül-Ekim ayı olduğu için bu sene çıkmadı. Vatandaş bu sene küçük balık yiyecek yapacak bir şey yok. Hamsiyi bol bol yemelerini tavsiye ediyoruz. Omega3, B12, B6 açısından güçlü vitamin almak için balık tüketmeliyiz."




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum