38 yıldır Kastamonulu vali çıkaramıyoruz! İşte son valilerimiz...;

38 yıldır Kastamonulu vali çıkaramıyoruz! İşte son valilerimiz...

......


İstamonu Gazetesi, Kastamonulu Vali özlemini bir kez daha gözler önüne serdi. 38 yıldır Kastamonulu Vali atanmaması sonrasında; önümüzdeki günlerde çıkması beklenen Valiler Kararnamesi öncesinde gözler İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya çevrildi.

İstamonu Gazetesi'nin konuyla ilgili yaptığı derleme şu şekilde:

Cumhuriyet öncesi ve sonrası devlete verdiği hizmetlerden dolayı üzerine titrenen ve her siyasal dönemin gözdesi olan Kastamonu 38 yıldır vali çıkaramıyor. Soru şu, siyaset erbapları Ankara ziyaretlerini ne için yapar. Ankara’da milletvekili olmanın temel amacı nedir? 


Türkiye genelinde 2'si Mülkiye Başmüfettişi, 6'sı Vali Yardımcısı, 17'si Kaymakam olmak üzere Kastamonulu 25 mülki idare amiri aktif görevde çalışmalarını sürdürüyor.

Vali yardımcılığı görevleri ve kaymakamlık yapan Kastamonulu isimlerin vali olarak değerlendirilmemesi sıkça sorulsa da her kararname dönemi meraklı bir bekleyişten öteye geçemiyor. Yine İstamonu Gazetesi tarafından daha önce de gündeme getirilen neden valimiz yok sorusu halen cevap bekliyor.

Görevde 40 yılı aşan Yıldırım Uçar, Nevzat Sinan, Erdoğan Ülker, Mehmet Demirezen, Nazım Madenoğlu, Saim Eskioğlu ve Recep Muhlis Gür gibi Kastamonulu kıymetli isimlerin emekli olduğu mülkiyede; şuan 25 Kastamonulu Mülki İdare amiri görevlerini başarıyla yürütüyor.

İstamonu Gazetesi haber merkezinin yakın kırk yılı mercek altına alarak tüm Türkiye genelinde yaptığı valiler araştırmasında 1985 Metin İlyas Aksoy sonrasında da valiler kararnamelerinde Kastamonulu isimlerin bulunmadığı öğrenildi. Makam için meslekte 38 yılı geride bırakan Kastamonulu isimler kararnamelerde vali olarak değerlendirilmedi. 

6 Trabzonlu valinin görev yaptığı ülkemizde, Çorum, Erzincan ve Erzurumlu 5’er, Antalya, Giresun, Kırşehir, Konya ve Tokat’tan 3’er vali ile temsil edildiği ülkemizde Kastamonulu Mülkiyeli neden vali olamıyor? 

Gelin şimdi 15 yılın üzerinde görev yapan Kastamonulu 9 ismi mercek altına alalım ve yakından tanıyalım;

1.Fazıl Can; Başmüfettiş

2.Zafer Karamehmetoğlu; Edirne Vali Yardımcısı

3.Mustafa Asım Alkan; Yalova Vali Yardımcısı

4.İsmail Hakkı Ertaş; Ataşehir Kaymakamı

5.Ahmet Karakaya; Sancaktepe Kaymakamı

6.Hamdi Üncü; Başmüfettiş

7.Adnan Tezcan; Kayseri Vali Yardımcısı

8.Erol Tanrıkulu; Bucak Kaymakamı

9.Ayhan Terzi; Mudanya Kaymakamı




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum