KASMEK’te 7’den 70’e hizmet;

KASMEK’te 7’den 70’e hizmet

2 Ekim 2021 tarihinde faaliyete geçirilen ve 7’den 70’e herkese hizmet veren KASMEK’te kurslar aralıksız sürüyor....

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Kastamonu Eğitim Merkezi’nde (KASMEK) yüzler gülüyor. Başkan Vidinlioğlu’nun talimatıyla 2 Ekim 2021 tarihinde faaliyete geçirilen ve 7’den 70’e herkese hizmet veren KASMEK’te kurslar aralıksız sürüyor.

7 yaşından 70 yaşına 2543 kursiyerin ücretsiz olarak faydalandığı KASMEK’te haftalık 624 kursiyere hizmet veriliyor. 2021-2022 döneminde 51 kursun açıldığı KASMEK’te 2022-2023 yılında ise 82 kurs açıldı ve 45 kurs tamamlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği KASMEK’te ön kayıt sayısı ise 1314 olarak açıklandı.


“TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Kastamonu Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yaptığı iş birliği çerçevesinde açılan kurslarla ilgili açıklamalarda bulunan Vidinlioğlu, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. KASMEK bizim göz bebeklerimizden. Burada kim olursa olsun, gelir grubu ne olursa olsun aynı hizmeti alıyor. Şöyle ki kursiyerlerimizin aldıkları kursun materyallerini almaları gerekmiyor. Çünkü biz Kastamonu Belediyesi olarak bunların hepsini aldık ve sınıflarda kursiyerlerimizin hizmetine sunduk. Piyanodan, bilgisayara, robotik kodlama malzemelerinden, gitara, kemana, zeka oyunlarından, saza aklınıza gelebilecek her türlü malzeme belediyemizce alındı. Biz tüm yetenekli çocuklarımız, her gelir grubundan kardeşimiz faydalansın herkes eşit imkanlara sahip olsun istedik. Şükürler olsun bunu başardık. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde kurslar var ancak bu tarzda ülkemizde bir ilki gerçekleştiriyoruz.


“HALKIMIZ SAHİP ÇIKTI”

Hizmetimizi açalı yaklaşık iki yıl oldu. Görüyorum ki halkımız bu projeye sahip çıktı. Amaç hasıl oldu. Bugün 1314 vatandaşımız ön kayıt yaptırmış. 2500’ün üzerinde hemşehrimiz kurslarını tamamlamış. 7’den 70’e herkesin adeta buluşma merkezi olmuş. Çocuklarımız, gençlerimiz ve yaşlılarımız bu merkezde mutlu. Tabi onlar mutlu, hocalarımız mutlu biz daha mutluyuz. Tüm kursiyerlerimiz bizlerin misafiri. Biz de ev sahibi olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da kurslarımız artarak sürecek. Tüm çocuklarımızı, gençlerimizi, yaşlılarımızı KASMEK’e bekliyorum. Mutlaka kendinizden bir parça bulacaksınız. Buna inanıyorum. Ve bu hizmeti hemşehrilerimize sunabilmiş olmaktan dolayı ise gurur duyuyorum. Halk Eğitim Merkezimiz ile yaptığımız iş birliğiyle uyum içerisinde çalışıyoruz. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze ve öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte kurs sayısını arttıracağız. İnşallah bu hizmetlerden her geçen yıl faydalanan kardeşlerimizin sayısı da artacaktır.” dedi. 

KASMEK bünyesinde; robotik kodlama, arduino devreleri ve tasarımı, satranç başlangıç düzeyi, zeka oyunları başlangıç düzeyi, ud, gitar (popüler gitar) ve piyano, bağlama, keman, drama, tiyatro, pilates, resim, web uygulamaları geliştirme, minikler korosu, çocuklar korosu, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, animasyon hazırlama, bilgisayar işletmenliği ve halk oyunları kursları veriliyor. 


Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum