Tuana ve Öznur Öğretmenin isimleri yaşatılacak;

Tuana ve Öznur Öğretmenin isimleri yaşatılacak

Hayatlarını geçirdikleri kaza sonucu kaybeden Merkez Ortaokulu'nda öğrenim gören Tuana Yiğit ve Merkez Ortaokulu öğretmeni Öznur Çörekçioğlu'nun isimleri, düzenlenen açılış töreniyle okul kütüphanesi ve fen laboratuarına verildi....

 Açılışa Milli Eğitim Bakanlığı MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Okul Müdürü Halit Özden, Tuana Yiğit ve Öznur Çörekcioğlu'nun aileleri ile öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.

TUANA'NIN İSMİ KÜTÜPHANEDE YAŞATILACAK

İlk olarak Tuna Yiğit Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesimi öncesinde konuşan ; "Böyle anlamlı bir günde Kastamonu'da olmaktan dolayı ben de çok mutluyum. Tuana'mızın adını yaşatacak bu kütüphane inşallah hayırlara vesile olur. Çok sevgili öğrencimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. İnşallah bundan sonraki süreçte de kütüphaneler konusunda ülke genelinde ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu okulun kütüphanesini de ben özellikle destekleyeceğim. Öğrencimizin ismini yaşatma noktasında da yapılacak tüm çalışmalarda birlikte İl Müdürlüğümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun tüm öğrencilerimiz ve Kastamonu'muz için. Bütün çocuklarımızın faydalanacağı, çok yönlü kitapları bulabileceği, okuyabilecekleri bir kütüphane olacağına inanıyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin.

KÜTÜPHANEYE 3 BİN KİTAP DAHA GÖNDERİLECEK

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil, kütüphanede toplam 3 bin kitabın bulunduğunu dile getiren İl Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu'na 3 bin kitabın daha kendilerine verileceğini ifade etti.


BAHÇACIOĞLU; "ÖĞRETMENİMİZİN İSMİNİN YAŞATILACAĞI LABORATUARIMIZ HAYIRLI OLSUN"

Kütüphane açılışının ardından Okulun 2'nci katında bulunan Fen Laboratuarı'nın açılışı da gerçekleştirildi. 6'ncı kattan düşmesi sonucu hayatını kaybeden Öznur Çörekcioğlu'nun isminin verildiği laboratuarın açılışını gerçekleştiren İl Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu da; "Elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz Tuana kızımızın adına oluşturulan kütüphanemizin açılışını yaptık. Öğretmenimiz Öznur Çörekcioğlu'nun adına oluşturulan laboratuarımızı açacağız. Başta Genel Müdürümüze hem ilimiz hem de kurumumuz adına teşekkür ediyorum.  Buraya ismi verilen öğretmenimizin ailesine, okul idaremize, hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmayan sizlere şahsım ve kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Açılacak olan bu laboratuarımız da hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi. 

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil, açılışı yapılan laboratuarın eksik olan malzemelerini de karşılayacaklarını dile getirerek destek vereceklerini kaydetti.


"LABORATUARA İSMİNİN VERİLMESİ BİZLER VE AİLESİ ADINA ÇOK GURURLANDIRICI"

Fen Laboratuarına ismi verilen Öğretmen Öznur Çörekcioğlu'nun kuzeni emekli Biyoloji Öğretmeni Filiz Güngör de açıklamasında; "Bir yıl önce aramızdan ayrıldı. Çok severek çalıştığı okulunda laboratuara isminin verilmesi bizler ve ailesi adına çok gururlandırıcı.  Merkez Ortaokulu'ndaki Kastamonu gençleri adına, bilim insanlarının yetişmesi için bir vesile olması nedeniyle gurur duyuyoruz. Bu nedenle sevinçliyiz ancak üzüntümüz çok büyük. Allah rahmet eylesin" diye konuştu. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum