Kastamonu’nun gurur abidesi 104 yaşında;

Kastamonu’nun gurur abidesi 104 yaşında

15 Haziran 1919'da kurulan Millî Mücadele’nin gür sesi, Kastamonu’nun ve Kastamonu basınının yüz akı Açıksöz Gazetesi, 104 yaşında…...

15 Haziran 1919 tarihinde Hüsnü Açıksöz önderliğinde Ahmed Hamdi Çelen ve Tahir Karauğuz tarafından kurulan Kastamonu Açıksöz Gazetesi, Milli Mücadele'de halkın bilgilendirilmesinde çok büyük rol oynadı. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı'nın ilk yayınlandığı gazete olmasıyla da ön plana çıkan Açıksöz, Türkiye'nin köklü basın tarihinde önemli bir konumda. Açıksöz Gazetesi, Kurtuluş Savaşı süresince yayınlanan yazılarıyla Türk halkını bir ve beraber olmaya çağırarak, Türk milletinin bağımsızlığı ve kurtuluşu için büyük destek verdi. Hüsnü Açıksöz, gazetesini 14 Aralık 1931’de kapatmak zorunda kaldı ve 1937’de Doğrusöz adıyla yeni bir gazete çıkardı.

Kastamonu için de büyük öneme sahip olan Açıksöz Gazetesi'nin kuruluşunun 104'üncü yıl dönümünde, yayın hayatı boyunca emek veren başta kurucusu Hüsnü Açıksöz olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm çalışanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum