Siyez Şenliği'ne yoğun katılım;

Siyez Şenliği'ne yoğun katılım

İhsangazi Belediyesi tarafından düzenlenen İhsangazi Siyez Şenliği ve Kent Meydanı açılışı gerçekleştirildi....

Şenliğe Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, İhsangazi Kaymakamı Taha Genç, İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, kurum amirleri STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



İhsangazi ilçesinde düzenlenen İhsangazi Siyez Şenliği Festivali ve Kent Meydanı açılışı gerçekleştirildi. Programda Mehter Takımı gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Protokol konuşmalarının ardından Meydan açılışı gerçekleştirildi. Akabinde yemek yarışması yapıldı. Resim sergisi, halk oyunları,sihirbazlık gösterisi, yüz boyama etkinliği ve canlı müzik programının yapıldığı şenlik, izleyenlerden büyük beğeni topladı. 

Kastamonu Valiliği tarafından, konu hakkında yapılan paylaşımda; "12 bin yıl önce sona eren buzul çağından bugüne değişmeden ulaşabilmiş kaç şey sayabilirsiniz?" denilerek siyezin önemi vurgulandı.  Vali Avni Çakır, etkinlik alanında İhsangazi Şehit Orhan Cengiz Karaçam Lisesi öğrencileri tarafından yapılan resim sergisini gezdi. Vali Çakır sonrasında Siyez Bulguru ile yapılan yöresel ürünlerin bulunduğu stantları gezdi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum