'Altyapımızda hiçbir sorun yok';

'Altyapımızda hiçbir sorun yok'

Abana Belediyesi, geçtiğimiz günlerde ilçede yoğun yağışlar sonrası meydana gelen su baskınları nedeniyle, özellikle sosyal medya üzerinden çok sayıda eleştiriye maruz kaldı....

İlçenin alt yapı yetersizliği nedeniyle getirilen eleştirilere cevap veren Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül, alt yapıda herhangi bir problem olmadığını savunarak; "Sel sonrasında belediyemize 39 evin bodrumuna su bastığına dair ihbar gelmiştir. Bunlardan sadece 3 adedi kanalizasyondan kaynaklanan şikayetlerdi.  Diğerlerin tamamı derenin ve denizin yükselmesi sonucu evlerin bodrumlarının suyla dolu olmasıydı. Yani selden kaynaklanan ya da altyapı yetersizliğinden herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır" ifadelerine yer verdi.


"BİRÇOK ŞEHİRDE OLMAYAN MODERN BİR ALTYAPI HİZMETİ SUNULDU"

Başkan Akgül, açıklamasının devamında şunları kaydetti; "Seçim dönemimizde en önemli vaadimiz Abana’nın tarumar vaziyetteki alt yapısını yenilemekti. Birçokları böyle büyük bir işin altına giremeyeceğimizi, girsek de bitiremeden altında boğulacağımızı iddia ediyorlardı. Seçimlerin hemen akabinde kanalizasyon alt yapımızı yenilemek için hemen çalışmalara başladık. Sonrasında 8 Ağustos 2021 tarihinde ilk kazmayı vurduk. 2 Şubat 2023 tarihinde de yeni sistemimize devreye aldık. Ardından içme suyumuzun çoğu asbest pik ve plastik borulardan oluşan sistem, tamamen PVC borularla yenilenerek musluğa ağzımızı dayayıp su içilebilecek kaliteye getirildi ve 2022 yılı içerisinde hizmete alındı. Abana'da hiç olmayan yağmur suyu sistemi ise 2022 yılı sonlarında devreye alınarak birçok şehirde olmayan modern bir altyapı hizmeti sunuldu. 'Hafizai beşer nisyan ile malüldür.' Maalesef bizler her şeyi çok çabuk unutuyoruz."

"YOLLARIMIZDA, CADDELERİMİZDE KÜÇÜK DENİZLER OLUŞMUYOR"

"Abana'nın meydanındaki dükkânlar her yağmur yağdığında su basar meydan küçük bir deniz haline gelirdi çok şükür yağmur suyu sistemimiz devreye girdikten sonra artık böyle bir sorun yaşamıyoruz. Yollarımızda, caddelerimizde küçük denizler oluşmuyor.Her yaz geldiğinde 24 saat kanalizasyon çeken vidanjörümüz artık istirahatte. Günde en az 4-5 su patlağı tamir eden sucularımız yeni abonelerin sorunlarıyla uğraşıyor. Son yağışlara gelecek olursak 2021 tarihinde yaşanan büyük felaket sonrasında devletimizin yaptığı yatırımlar sayesinde sel baskınlarını dere kenarlarından seyreder olduk. Her sene yaşamaya başladığımız seller, şükür ilçemize hiçbir şekilde zarar vermiyor."

"ABANA’DA YERİ 1 METRE KAZANDIĞIMIZDA SU ÇIKIYOR"

"Geçtiğimiz hafta yaşadığımız sel sonrasında belediyemize 39 evin bodrumuna su bastığına dair ihbar gelmiştir. Bunlardan sadece 3 adedi kanalizasyondan kaynaklanan şikayetlerdi. Diğerlerin tamamı derenin ve denizin yükselmesi sonucu evlerin bodrumlarının suyla dolu olmasıydı. Yani selden kaynaklanan ya da altyapı yetersizliğinden herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Bu tür durumlarla derenin her yükseldiğinde ve denizin her kabardığında maalesef karşılaşacağız. Hepimizin bildiği gibi Abana’da yeri 1 metre kazandığımızda su çıkıyor. Bina yapılırken yalıtımı güzel yapıldıysa binalar sorun yaşamıyor, düzgün yapılmadıysa binaları altı maalesef su doluyor.Özetleyecek olursak hem kanalizasyon, hem yağmur suyu hem de içme suyu sistemimiz tıkır tıkır çalışmaktadır. Bizi izlemeye devam edin." 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum