Kastamonu’ya metan gazı ruhsatı verildi!;

Kastamonu’ya metan gazı ruhsatı verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün, petrol hakkına müteallik kararı Resmi Gazete'de yayımlandı....

; Kastamonu, Bartın ve  sınırlarına yayılan maden alanında işlettiği kömür madeniyle birlikte  işletmek üzere ruhsat aldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü, Kastamonu’nun Cide ve Pınarbaşı ilçeleri; Bartın Merkez ile Amasra, Kurucaşile ve Ulus ilçeleri; Zonguldak Merkez ile Çaycuma ve Ereğli ilçeleri sınırlarına yayılan IV. Grup maden sahasında metan gazı işletme ruhsatı almak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) başvuru yapmıştı.

Başvuruyu inceleyen MAPEG, başvuruda belirtilen iş ve mali yatırım programının yerine getirilmesi şartıyla, TTK’ya 72582 nolu IV. Grup maden işletme ruhsatının süresinin sona ereceği 07 Şubat 2045 tarihine kadar metan gazı işletme ruhsatını verdi.


Metan Gazı Nasıl Oluşur?


Metan gazı karbon ve 4 hidrojenin birleşmesi ile oluşmaktadır. Bunlar dışında metan gazı üretimi de söz konusudur. Hayvan atıklarının hammadde hale getirilip anaerobik çürütücü bakteriler ile dermantöre sokulur ve metan gazı ortaya çıkar.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum