Hastaların imdadına UMKE yetişti;

Hastaların imdadına UMKE yetişti

Sel afetinin yaşandığı Çatalzeytin ve Bozkurt ilçelerindeki hastaların imdadına UMKE ekipleri yetişti....

ÇATALZEYTİN'DEN KEAH'A NAKLEDİLDİ

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kastamonu'da meydana gelen aşırı sağanak yağışlardan dolayı oluşan sel taşkın, yol çökmeleri ve heyelan neticesinde; Çatalzeytin ilçesi Sırakonak Köyü Güneyler mahallesinden gelen çağrı üzerine bölgeye UMKE ekibi yönlendirildi. SVO şüphesi olan F. D. isimli hastaya 4 saat sonra ulaşılarak, UMKE  ekipleri tarafından kurtarıldı. Hasta F.D. önce Çatalzeytin Devlet Hastanesi’ne ardından ileri tetkik ve tedavi için Çatalzeytin 112 Ambulansı ile Kastamonu Eğitim ve  Araştırma hastanesine nakili sağlandı.

DİYALİZ HASTALARI HASTANEYE YETİŞTİRİLDİ

Sel afetinin yaşandığı Bozkurt ilçesine bağlı Munşa köyünden gelen çağrı üzerine Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, UMKE ekiplerini bölgeye gönderdi. Diyaliz hastası A.K. isimli hasta, UMKE ekipleri tarafından kurtarılarak Bozkurt İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak diyalize alındı. Yine sel afetinin yaşandığı Çatalzeytin ilçesinde bekleyen 3 diyaliz hastasına da ulaşan UMKE ekipleri ilçe imkanları dahilinde 4x4 araç ile diyaliz hastaları tedavileri için  hastaneye ulaştırıldı.

"KESİNTİSİZ HİZMET İÇİN EKİPLERİMİZ HAZIR BEKLİYOR"

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "7/24 Sağlık hizmetleri sunumu ve her türlü olasılık değerlendirilerek, Çatalzeytin’de 2 UMKE ekibi , İnebolu’da 1 UMKE ekibi olmak üzere toplam 13 personel 2 adet UMKE aracımız kesintisiz hizmet vermek amacıyla hazır olarak bekletilmektedir. UMKE ekiplerimizin özverili bir şekilde çalışmaları neticesinde, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan, vatandaşlarımızın hastaneye nakilleri başarı ile sağlanılmıştır" denildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum