Kastamonu Horma Kanyonu nerede? Horma Kanyonu'na nasıl gidilir?;

Kastamonu Horma Kanyonu nerede? Horma Kanyonu'na nasıl gidilir?

Horma Kanyonu'na nasıl gidilir? Kastamonu Horma Kanyonu nerede? soruların cevapları haberimizde...

Horma Kanyonu, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde Kastamonu ilinin Pınarbaşı ilçesinde yer almaktadır. Dünyanın her yerinden ziyaretçi çeken, bölgedeki en popüler turistik yerlerden biri haline geldi. Küre Dağları Milli Parkı içinde yer alan kanyon, Pınarbaşı ilçe merkezine yaklaşık 5 km uzaklıktadır. Nefes kesen manzarası ve berrak sularıyla tanınan kanyon, doğa tutkunları ve macera arayanlar için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer.

Kastamonu Horma Kanyonu nerede? nasıl gidilir?

Horma Kanyonu'nu ziyaret etmek isteyenler için çeşitli ulaşım seçenekleri mevcuttur. Ziyaretçiler Kastamonu'dan Pınarbaşı ilçesine kendi araçlarıyla ya da otobüslerle ulaşım sağlayabilirler. Buradan kanyon ilçe merkezine yaklaşık 3 km uzaklıktadır. Ziyaretçiler kanyona ulaştıktan sonra araçları için açık otopark bulunmaktadır.

Horma Kanyonu'na giden yolun yaklaşık 4 km uzunluğunda olması ve ahşap olması yolculuğun macera ve heyecanını arttırmaktadır. Kanyon parkuru 3 km uzunluğunda ve ziyaretçiler için zorlu ama bir o kadar da keyifli bir yürüyüş sunuyor. Yol bakımlı, kanyonun ve çevredeki doğanın muhteşem manzarası yolculuğu değerli kılıyor. Sonuç olarak Horma Kanyonu, doğanın güzelliklerini yaşamak ve macera dolu bir gün geçirmek isteyen herkesin mutlaka uğraması gereken bir destinasyon.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum