Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: ''Benim asıl üzüntüm...'';

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: ''Benim asıl üzüntüm...''

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı....

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları:


 ‘Sevgili halkım, hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim, etmedim. Göz yumamazdım, yummadım. Eziyetlere, haksız, hukuksuz bir düzenen karşı susup dilsiz şeytan olamazdım olmadım. Milyonlarca göçmenin gelip de sizin ikinci sınıf vatandaş olmanıza susamazdım, susmadım.

Evlatlarımız işsiz güçsüz, hayata tutunmaya çalışırken, onların sizin hakkınızı yemesine müsaade edemezdim, etmedim. Çocuklarımızın yatağa aç girmesine, esnafımız borç içinde olmasına, çiftçinin toprağa, üretime küsmesine gönlüm razı gelemezdi gelmed. Hakkari’den Edirne’ye, Sinop’tan Hatay’a hepimiz bir aileyiz. Koskoca bir ailenin birbirine düşürülmesine müsaade edemezdim etmedim. Her gün her şeye zam gelirken, benim halkımın belinin bükülmesine dolabının boş olmasına gönlüm razı gelemezdi, gelmedi. Ben bir kardeşiniz, bir dostunuz, bir evladınız, bir amcanız her şeyden önce bu toprakların bir insanı olarak her zaman hakkınız için hukukunuz için kimse sizi ezmesin, birbirine küsmeyesiniz diye bolluk bereket içinde huzur içinde yaşayın diye mücadele verdim, vermeye de devam edeceğim.

Şimdi, sizlerden bir ricam  var. Kendiniz için, evlatlarınız için, emeklileriniz için, analarınız babalarınız için, çiftçi esnaf kardeşleriniz için, demokrasi mücadelesi sürdürmeye destek verin. Son yılların en adil olmayan seçim sürecini yaşadık. Devletin bütün imkanları bir siyasi partiye seferber edildi. Bir adamın ayakları altına serildi. Bu ahlak ve hukuk dışı baskılara, yayılmak istenen korku iklimine boyun eğmeden mücadele eden Millet İttifakı’nın sayın genel başkanlarına teşkilatlarına ve seçmenlerimize, sandıklara sahip çıkan ve halen çıkmaya devam tüm vatandaşlarıma yürekten teşekkür ederim. Bir özel teşekkürüm de hanımlar ve gençlere, demokrasi mücadelemizin, gerçek kahramanları onlardır. Onları sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

 

Bu seçimde halkın otoriter bir yönetimi değiştirme iradesi tüm baskılara rağmen net olarak ortaya çıkmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı, tüm unsurlarıyla her cephede mücadelesini vermektedir. Ülkemize gerçek anlamda demokrasi gelene kadar bu mücadelenin öncüsü olmay sürdüreceğiz. Bu vatan için ne yapsak azdır. Bilin ki benim asıl üzüntü sebebim ülkeyi bekleyen çok daha büyük sıkıntılardır. O sıkıntıların karşısında da ilk olarak bizlerin duracağını bilmenizi isterim.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum