Avni Çakır Kimdir? Kastamonu Valisi Kimdir?;

Avni Çakır Kimdir? Kastamonu Valisi Kimdir?

Avni Çakır, Türkiye'nin Kastamonu Valisi olarak atanmıştır. Kastamonu Valisi olarak, Çakır, Kastamonu Valiliği'nde uzun zamandır yöneticilik yapan ve sürekli profesyonel yetkinliklerini takip eden bir yöneticidir....

Avni Çakır, Türkiye'nin Kastamonu Valisi olarak atanmıştır. Kastamonu Valisi olarak, Çakır, Kastamonu Valiliği'nde uzun zamandır yöneticilik yapan ve sürekli profesyonel yetkinliklerini takip eden bir yöneticidir.

Avni Çakır Kimdir? Kastamonu Valisi Kimdir?

Avni Çakır 1968 yılında Aksaray'da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise tahsilini Aksaray'da tamamlamıştır. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. 1990 yılında, Tekirdağ'da Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirlik mesleğine başlamıştır. Bu meslek kapsamında Manisa/Selendi ve Bolu/Kıbrısçık ilçelerinde Kaymakam Vekili, Sivas/Akıncılar, Kars/Akyaka ve Yozgat/Çayıralan ilçelerinde Kaymakamlık görevinde bulunmuştur.

2002 yılında Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığında Mülkiye Müfettişi olarak göreve başlamıştır. 2003 Yılında Mülkiye Baş Müfettişliğine terfi eden Avni Çakır, Kaymakam Adayıyken 1992 yılında 8 ay süreli İngiltere'de yabancı dil ve mesleki eğitim amacıyla bulunmuştur.

Avni Çakır, Kastamonu Valisi olarak hizmet vermektedir. 2010 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından Mülkiye Başmüfettişi olarak 6 ay süre ile ABD’ye gönderilen Çakır, Northern Illinois University’de Kamu Yönetimi ve Liderlik konusunda eğitim aldı. Gerek Kaymakamlık gerekse Mülkiye Müfettişliği görevleri sırasında değişik konularda 20’den fazla hizmet içi eğitim çalışmalarında bulundu.

Kastamonu Valisi Avni Çakır, Cumhurbaşkanı tarafından 9 Haziran 2020 tarihinde atanmıştır ve görevine 17 Haziran 2020 tarihinde başlamıştır. 2017 yılında başladığı 1.Hukuk Müşavirliği görevini 9 Ocak 2019 tarihine kadar yürüttü ve Resmi Gazette'de yayınlanan 27 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 48'inci maddesi ile Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne dönüştürülmesinden sonra 16 Haziran 2020 tarihine kadarki vekaleten Genel Müdürlük görevini yürütmüştür.

Kastamonu Valisi Avni Çakır, evli ve 2 çocuk babasıdır. Yetenekleri arasında İngilizce dilini iyi derecede bilmesiyle öne çıkmaktadır.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum