Tescilli lezzetler  “sergi”lendi;

Tescilli lezzetler “sergi”lendi

Kastamonu da “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında düzenlenen etkinlikte, “Kastamonu Yöresel Yemekler ve Ürünler Fotoğraf Sergisi” açıldı....

Sergide, coğrafi işaretli 25 ürünün fotoğrafı sergilenerek, vatandaşların beğenisine sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” çerçevesinde, Kastamonu Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde Nasrullah Meydanı Banka Sokak üzerinde düzenlenen sergi, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu’nun kestiği kurdele ile açıldı.



ŞENOĞLU; "25 COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜMÜZÜ FOTOĞRAFLADIK"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, Türk Mutfağı Haftası’nı dolu dolu geçirdiklerini dile getirerek; “Sadece ilimizde değil, ülkemizin birçok bölgesinde geleneksel yöntemlerle yapılan birçok Türk mutfağı ürünleri, yemekleri maalesef unutulmaya yüz tutmuş durumda. Biz de bu hafta boyunca hem Türk mutfağına insanların dikkatini çekmeye çalıştık hem de Kastamonu’nun geleneksel yöntemlerle yapılan yöresel ürünlerini insanlarımıza tanıtma gayreti içerisinde olduk. Bugün de Nasrullah Meydan’ı Banka Sokak’ta Kastamonu’nun yöresel yemeklerini ve yöresel ürünlerini içeren 25 coğrafi işaretli ürünümüzü fotoğrafladık ve burada sergiliyoruz. Kastamonu’da yaşayıp bu yemekleri yememiş insanlar var. Kara çorba ikramı yaptığımızda çoğu hemşehrimiz ilk defa yediğini söyledi. Umuyorum bu etkinliklerin, Türk mutfağına ve son yılların trend olan gastronomi turizmi konusunda ilimize katkı sunacağını umuyorum” diye konuştu.



ATILKAN; " ŞEHRİMİZ, TURİZM MERKEZLERİNDEN BİRİ OLMAYA ADAY"

Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Türk Mutfağı Haftası’nı çeşitli etkinlikler ile kutladıklarını belirterek; “Bugün 5’inci etkinliğimiz. Hepinizin malumu Kastamonu ilimiz eşsiz doğa güzellikleri, zengin kültürel mirası ve çok çeşitli yöresel lezzetleriyle ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri olmaya aday bir şehrimiz. Biz bu ve benzeri etkinliklerin ilimizin turizm potansiyelini ortaya koymasına, tanıtılmasına ciddi katkı sunacağını düşünüyoruz. Hafta boyunca bu etkinliklere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum