Türkiye’ye yatırımlar artıyor;

Türkiye’ye yatırımlar artıyor

Türkiye’nin tam bir fırsatlar ülkesi olduğunu söyleyen Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yatırımların artabileceğini söyledi....

Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığını vurgulayan Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sunduğuna dikkat çekti.
OMER HAFEEZ: TÜRKİYE’DE ÇOK BÜYÜK BİR POTANSİYEL GÖRDÜK
Dünyada 100’e yakın ülkede faaliyet gösteren ABD’nin en büyük bankalarından biri olan Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez ile Türkiye’nin potansiyelini, seçimleri ve küresel ticareti bekleyen riskleri konuştuk. Türkiye’de çok büyük bir potansiyel gördüğünü söyleyen Omer Hafeez, seçimlerden sonra yatırımların artabileceğini söyledi.
Küresel ticaretin pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi çok zorlu sınavlardan geçtiğine dikkat çeken Hafeez, Dünyada sert bir resesyon beklemediklerini ve küresel ticarette en kötüsünün geride kaldığını ifade etti. Hafeez ayrıca Sociale Verzekeringsbank’nin( SVB) batışı ile başlayan krizin dünyada yayılacağını düşünmediğini ve Türk Bankacılık sektörünün sağlam yapısıyla dikkat çektiğini sözlerine ekledi.
“50 MİLYAR DOLARIN GELMESİ ŞAŞIRTICI OLMAZ”
Bütün ülkelerde yatırımcıların seçim sürecinde bekleme dönemine girdiğini söyleyen Omer Hafeez, “Seçimlerden sonra Türkiye’de ekonomi politikalarında oluşacak değişikliklere göre yatırımcıların gelmesini bekleriz. İlk önce portföy yatırımcılarını göreceğimizi düşünüyorum. Daha sonra doğrudan yatırımcıların gelmesini bekleriz.
Türkiye’ye daha önce bizim bankamız tarafından hazırlanan raporda da belirtildiği kalıcı bir makroekonomik istikrarın tesisini sağlayacak adımların atılması halinde seçimlerden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık bir kaynağın gelmesi şaşırtıcı olmaz” dedi.
HAFEEZ, TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ YANLARINI KONUMU, NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI VE ÜRETİM POTANSİYELİ OLARAK SIRALAYABİLİRİM
Türkiye’nin ve çevresindeki bölgenin çok büyük bir ticaret potansiyeli olduğunu söyleyen Omer Hafeez, “Örneğin Mısır’da birçok reform oluyor bu da şirket satın alma ve birleşme potansiyelleri doğuruyor.
Biz de yatırımcılarla şirketleri bir araya getiriyoruz. 28 yıldır bu Türkiye’ye geliyorum. Bu bölgeyi yakından tanıyorum. Türkiye’nin en güçlü yanlarını konumu, nitelikli insan kaynağı ve üretim potansiyeli olarak sıralayabilirim. Türkiye çok büyük fırsatlar sunuyor” diye konuştu.
İstanbul’un konumuna dikkat çeken Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, “Türkiye’nin bölgesinin en önemli ülkelerinden birisi olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) gerekli düzenlemeler yapıldığı zaman biz de değerlendirip bize hangi fırsatları sunduğuna bakacağız. İFM’nin çevresindeki ülkeler için çok önemli bir merkez olma niteliği var” dedi.
“TÜRK ŞİRKETLER YURT DIŞINDA BÜYÜMEK İSTİYOR”
Türkiye’yi farklı kılan özelliğinin birçok sektörde üretim yapabiliyor olması olduğunun altını çizen Omer Hafeez, “Bazı ülkeler sadece bir iki sektöre odaklanırken Türkiye’nin güçlü olduğu çok alan var. Örneğin Türkiye’nin turizmde çok büyük bir potansiyeli var, Otomotiv sektöründe yedek parça üretiminde önemli bir merkez, hızlı tüketim mallarında gelişmiş bir ülke. Tarım alanında da çok büyük fırsatlar var.
Görüştüğüm Türk şirketleri yurtdışına açılmak ve büyümek istiyor. Bizim görevimiz yeni fırsatları bularak yatırımcılara sunmak. Yatırımcılara baktığımızda büyük pazarlara açılmak istediklerini biliyoruz. Ancak şirketlere baktığımızda öncelikle kendi çevresindeki ülkelere yayılmayı tercih ediyorlar” ifadelerini kullandı.

 

  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum