Spor yapmak için en iyi zaman nedir ? sabah mı ? yoksa akşam mı ?;

Spor yapmak için en iyi zaman nedir ? sabah mı ? yoksa akşam mı ?

Sağlıklı egzersiz ve alışkanlıklar hakkında, akıllara spor yapmak için en iyi zaman dilimi nedir ? sorusunu getiriyor. Sizler için spor yapmak için en iyi zaman hangisidir ? sabah sporu mu daha iyi ? yoksa öğlen ve akşam sporu mu ? tüm soruların cevabı haberimizde......

Sağlıklı egzersiz ve alışkanlıklar hakkında, akıllara spor yapmak için en iyi zaman dilimi nedir ? sorusunu getiriyor. Sizler için spor yapmak için en iyi zaman hangisidir ? sabah sporu mu daha iyi ? yoksa öğlen ve akşam sporu mu ? tüm soruların cevabı haberimizde...

Sabah sporu

Sabah antrenmanının faydaları şunları içerir:

    Antrenmanınızı sabah 9'dan önce bitirirsiniz, bazı insanların bütün gün başaramayacağı bir şeyi başarırsınız, büyük bir ego artışı. Ayrıca güne, beyninizi mutlu ve rahatlamış hissettiren kimyasallar olan endorfinlerle dolu bir beyinle başlayacaksınız.
    Daha fazla yağ yakarsın. Egzersiz rutinine aç karnına başlayanlar, günün ilerleyen saatlerinde egzersiz yapanlara göre yaklaşık yüzde 20 daha fazla vücut yağı yakarlar.
    Bir sabah egzersizi metabolizmanızı hızlandırır, bu da gün boyunca tükettiğiniz kalorileri yakacağınız anlamına gelir.
    Sabah egzersizi birçok insanın geceleri daha kaliteli uyumasına yardımcı olurken, sisteminizi hızlandıran bir akşam egzersizi uyumayı zorlaştırabilir.

Öğleden Sonra/Akşam antrenmanı

Avantajlar şunları içerir:

    Muhtemelen sabah biraz fazladan uyuyabilirsin.
    Vücut ısınız öğleden sonra 14:00 ile 18:00 arasında zirve yapar ve bu yüksek sıcaklık, dayanıklılığınızın yanı sıra kas işlevinizi ve gücünüzü optimize eder.
    Oksijen alım kinetiği akşamları daha hızlıdır ve bu, kaynaklarınızı sabaha göre daha yavaş ve etkili bir şekilde kullandığınız anlamına gelir.
    Öğleden sonra veya akşam, reaksiyon süreniz en hızlı olurken, kalp atış hızınız ve kan basıncınız en düşük seviyededir ve bunların tümü, performansınızı artırırken yaralanma riskinizi azaltır.

Bu nedenle, her ikisi için de bir tartışma yapılabileceğinden seçim gerçekten sizindir ve programınız ve kişisel tercihleriniz gibi şeyler kararınızı etkileyecektir. Ana şey, kanepeden inmeniz, oraya çıkmanız ve hareket etmeye başlamanızdır!

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum