"Ücretsiz kanser taraması için halkımızı bekliyoruz";

"Ücretsiz kanser taraması için halkımızı bekliyoruz"

Tosya İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Dijital Mamografi Cihazının kurulumu tamamlandı....

 Konu hakkında Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yapılan açıklamada; "40-69 yaş arası kadınlarımızın da meme kanseri taramaları yapılmaya başlanmıştır. Halkımızı ücretsiz kanser taramalarını yaptırmak üzere KETEM’e bekliyoruz" denildi.

"UNUTMAYIN KANSERDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR"

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi;  "Kanser ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalarla ölümün yok edildiği, erken teşhis ve tedavinin yaşam kalitesini artırdığı bir hastalık olup, tarama programları sağlık politikalarının temelini oluşturmaktadır. Bu kapsamda, Tosya İlçe Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren KETEM’de, Meme kanseri (40-69 yaş arası nüfusa), Rahim ağzı Kanseri (30-65 yaş arası kadın nüfusa) ve Bağırsak Kanseri (50-70 yaş arası kadın/erkek nüfusuna) taramaları ücretsiz olarak yapılmaktadır. Tosya İlçemize tahsis edilen Dijital Mamografi Cihazının kurulumu tamamlanmış olup ilk mamografi çekimi 22 Mayıs 2023 tarihinde yapılmıştır. 40-69 yaş arası kadınlarımızın da  meme kanseri taramaları da yapılmaya başlanmıştır. Mamografi çekimi için randevu almak isteyen vatandaşlarımızın 0 366 313 33 90 numaralı telefon numarasından ulaşarak bilgi alabilirler. Halkımızı ücretsiz kanser taramalarını yaptırmak üzere KETEM’e bekliyoruz.  Unutmayın kanserde erken teşhis hayat kurtarır!"  


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum