Kastamonu'da çiftçinin sütü para edecek;

Kastamonu'da çiftçinin sütü para edecek

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü uygulanan ve bir kısım finansmanı Tarımsal IFAD tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında 2023 yılı yıllık çalışma plan ve bütçesinde yer alan “Yeni Süt Toplama Merkezi Yapımı" ile “Süt Toplama Merkezi Modernizasyonu" projelerinin hibe sözleşmesi imzalandı....

Projelerin sözleşmeleri Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ile Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri tarafından imzalandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine; İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Müdür Yardımcısı Mücahit Temur, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı Güllü, KDAKP Kastamonu İl Koordinatörü Cihat Sipahi, İl Proje Yönetim Birimi üyeleri Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Kaynaş, Halit Özgür İhtiyar, Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (KÖY-KOOP) Başkanı Erol Akar ile proje yararlanıcısı Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
2.2 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAK
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Bölge Koordinatörü olan İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, imza töreninde yaptığı konuşmada “Yeni Süt Toplama Merkezi Yapımı projesi" ile Merkez, Taşköprü ve Devrekani ilçelerinde toplam 3 köyde yeni süt toplama merkezi yapılacağını, “Süt Toplama Merkezi Modernizasyonu Projesi" kapsamında ise Merkez ve Taşköprü ilçelerinde 3 köyde bulunan süt toplama merkezlerinin modernize edileceğini belirterek her iki proje ile ilimizde üretilen ve soğuk zincire dahil olan sütün önemli bir kısmını oluşturan havzada hijyenik süt üretimine ilişkin altyapının güçlendirilmesinin amaçlandığını ifade etti. Tanrıkulu, Yeni Süt Toplama Merkezi Yapımı projesinin toplam proje tutarının 1 milyon 833 bin TL (KDV hariç), Süt Toplama Merkezi Modernizasyonu Projesinin toplam proje tutarının ise 1 milyon 133 bin TL (KDV hariç) olduğunu belirtti. Tanrıkulu, her iki proje ile 6 köydeki Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine toplam 2 milyon 225 bin TL hibe desteği sağlanacağını söyledi.
412 ÜRETİCİ YARARLANACAK
KDAKP Bölge Koordinatör Yardımcısı ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı Güllü ise, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamındaki Kastamonu Merkez, Taşköprü ve Devrekani ilçelerindeki toplam 6 köyde uygulanacak Yeni Süt Toplama Merkezi Yapımı ve Süt Toplama Merkezi Modernizasyonu Projeleri ile süt soğutma tankı, jeneratör, ph metre, ön kabul tankı, süt transfer pompası ve filtresi, elektronik baskül, bilgisayar ve süt analiz cihazı alımının yapılacağını ifade ederek projeden toplam 412 üreticinin yararlanacağını belirtti.
ÇİFTÇİ GELİRLERİ ARTACAK
KDAKP İl Koordinatörü Cihat Sipahi de “Yeni Süt Toplama Merkezi Yapımı" ile “Süt Toplama Merkezi Modernizasyonu" projeleri hakkında bilgi vererek hibe sözleşmesi imzalanması sonrasındaki uygulama süreci ve proje kapsamında yürütülecek iş ve işlemler hakkında yararlanıcılara ayrıntılı bilgilendirmede bulundu.
Her iki proje faydalanıcısı Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri adına söz alan Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Başkanı Erol Akar ise, Tarım ve Orman Bakanlığı Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesindeki tüm görevlilere teşekkür etti. Her iki proje ile uygulama bölgesinde süt hayvancılığı ile uğraşan işletmelerin en önemli sorunu olan sütte pazarlama probleminin ortadan kaldırılarak, çiftçi gelirlerinin arttırılacağını ve bölgedeki üreticilerin önemli bir ihtiyacının karşılanacağını ifade etti.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum