KÜ'de Ünilig Boks Türkiye Şampiyonası Tamamlandı;

KÜ'de Ünilig Boks Türkiye Şampiyonası Tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ünilig Boks Türkiye Şampiyonası tamamlandı....

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından 8-12 Mayıs 2023 tarihlerinde Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen Ünilig Boks Türkiye Şampiyonası müsabakaları tamamlandı. Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 62 takım, 107 erkek ve 37 kadın olmak üzere toplamda 144 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği şampiyonanın final müsabakaları 11-12 Mayıs 2023 gerçekleşti.

8 MADALYA ALAN FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ BİRİNCİ OLDU

Sporseverlerin katılımı ile gerçekleşen turnuvada erkekler kategorisinde 11 Boksör ile turnuvaya katılan dört altın bir gümüş üç bronz olmak üzere toplamda sekiz madalya alan Fenerbahçe Üniversitesi birinci oldu. İkinciliği alan Bayburt Üniversitesi ise yedi sporcu ile katılarak üç altın ve dört bronz olmak üzere toplam yedi madalya alarak evine döndü. Yedi sporcu ile turnuvalara katılan Balıkesir Üniversitesi ise bir altın bir gümüş, iki bronz madalya aldı ve üç sporcu ile müsabakalara katılan ve bir altın madalya alan Kırıkkale Üniversitesi ile üçüncülüğü paylaştı.

Şampiyonada kadınlar kategorisinde ise 4 boksör ile ringe çıkan Akdeniz Üniversitesi iki altın ve bir bronz olmak üzere toplamda üç madalya ile evlerine döndü. İkinci sırada yer alan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi üç sporcu ile katılarak iki altın bir bronz madalya alarak turnuvaya veda etti. İki sporcu ile şampiyonaya katılan Marmara Üniversitesi ise iki altın madalya alarak dört sporcu ile yarışan, bir altın bir gümüş ve iki bronz madalya alan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile üçüncülük kupasını paylaştı.

Müsabakaların ardından düzenlenen tören ile dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Mehmet Atalan ile Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Bilgehan Baydil tarafından takdim edildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum