Bakan Hulusi Akar ‘Kastamonuluların dediği gibi, ‘orada ayıda çıkabilir, taş da düşebilir’;

Bakan Hulusi Akar ‘Kastamonuluların dediği gibi, ‘orada ayıda çıkabilir, taş da düşebilir’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri’de AFGM Sipariş Sözleşmesi Protokolü ve MAN Türkiye A.Ş. İyi Niyet Sözleşmesi İmza Töreni'ne katıldı. Törendeki yaptığı konuşmasında 'Ayı da çıkabilir, taş da düşebilir' diyen Akar, dikkatleri üzerine çıktı....

AFGM Sipariş Sözleşmesi Protokolü ve MAN Türkiye A.Ş. İyi Niyet Sözleşmesi İmza Töreni'ne katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar savunma sanayinin önemine değinerek, son 20 yılda başlatılan milli teknoloji hamlesiyle önemli adımlar atıldığını kaydetti.

Ticaretin riskli olduğunun altını çizen Akar, “Bu yarışta geriye düşmememiz lazım. Onun için düşünmeyin arkadaşlar. Yani düşünmeyin derken oturdunuz, tartıştınız, konuştunuz, kararı verdiniz. Hesaplı gözü karalık diyoruz. Yani risksiz iş yok. Rızkın onda dokuzu ticaretle. Niye? Risk var. Dolayısıyla bu riskli işlerde korkmamak lazım. Muhakememizi yapalım. Çalışmamızı yapalım., uzmanlara soralım, herkes tartışalım, konuşalım, her tarafına bakalım. Sağından soluna altından üstüne bakalım. Yerli, yabancı, dışarıdan bitti. Dünya olasılıklar alemi. Her şey olabilir. Kastamonuluların dediği gibi, ‘orada ayıda çıkabilir, taş da düşebilir’. Yoldan geçerken bilmeyenler aldı. Gençler bilmiyorlar. Kastamonu'ya giderken orada bir yol o. Yol kenarında bir levha var. Levha da diyor ki, ‘ayı çıkabiliyor, taş düşebilir.’ Dikkatli olun diyor. Bu olasılıklar bitmez. Yani her zaman risk var. Her zaman risk var. Dolayısıyla fazla böyle eğip bükmekten matematiksel olarak, mantıklı olarak, bakın bunun gereğini yapmamız lazım arkadaşlar. Bu yarışta yerimizi almak için gereğini yapmamız lazım.” diye konuştu.  

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum