‘Pahalılıkla kriz aynı şey değil’;

‘Pahalılıkla kriz aynı şey değil’

AK Parti Milletvekili Adayı Halil Uluay, Açıksöz TV’nin konuğu oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunan ve seçim sürecini değerlendiren Uluay, AK Parti olarak 3-0 yapmakta iddialı olduklarına dikkat çekti....

Geçmişteki ve günümüzdeki ekonomik tabloyu değerlendiren AK Parti Milletvekili Adayı Halil Uluay, ‘’Ben, hayata AK Parti’yle başladım. Daha öncesinde ailemizin destekleriyle geçimimizi sağlıyorduk. Hatırlıyorum, zamanında bir radyo çalar almıştık. Onun taksidi ödendiğinde maaştan artan parayla ev zor geçiniyordu. Böyle bir standart vardı.  Ben dershaneye giderken; dershane taksitinden kalan parayla zor geçiniyorduk. Alım gücü yükseldi. Evler arabalar, ikincisi üçüncüsü belki alınabiliyor. Pahalılık var mı var… Krizle pahalılık aynı şey değil. Kriz ortamında elindeki ürün para etmez, onu satamazsın. Şuanda bir pahalılık var. Devlet de o pahalılığın peşinden koşmamıza yardımcı olacak şeyler yapıyor. Maaşlara zamlar yapıyor, kredi destekler veriyor. Fotoğrafa yukarıdan baktığımız zaman insanlar mutsuz gibi görünüyor ama birebir konuştuğumuz zaman mutlu olduğunu görüyoruz. Bazen ‘Yine mi siyasetçi’ kaygısını görüyorum ama sohbet ettiğimizde mutlu olduklarını görüyoruz. Siyaseten bizimle aynı görüşü paylaşmıyor olsa bile o diyalog içerisine giriyor. Salt emekli maaşıyla bir vatandaşın geçinme şansı olmayabilir. Ben ekonomist değilim ama sadece emekli maaşıyla geçinen bir kesim var. Ama herkes öyle değil. Daha önceden belli yatırımları yapmış, çalışırken evi arabası alınmış oluyor, çoluğu çocuğu destek oluyor. Ek gelirleri olabiliyor ‘’ ifadelerine yer verdi.

 

2011 yılında yaptığı açıklamada ‘Milletvekili aday adayı olmamamın sebebi partimizim almış olduğu bir karardır’ ifadelerini kullanması üzerine sorulan soruya cevap veren Uluay, ‘’O dönemde il genel meclisi üyesiydim. Sen aday olma dememişlerdir muhakkak. Zaman geçtiği için hatırlamak da zor. İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla beraber toplanmış ve fikirlerini almıştım. Daha sonra da hali hazırda görevi olanların aday adayı olmaması gerektiğine yönelik bir karar alınmıştı. Parti, bir göreviniz varsa görevinizde durun gibi bir şey demiş olabilir’’ diye konuştu.

‘’GENEL MERKEZLE ARASINDAKİ SÜRECİ BİLMİYORUM’’

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü’nün Milletvekili aday listesinde yer almamasına yönelik soruya da cevap veren Uluay;  ‘İl başkanlığı dört dönem de yapılabilir. Milletvekilliği hemen olmayabilir. Ben İl Genel Meclisi üyeliği yaptım, il başkanlığı yaptım. 2017’de görevi bıraktım. 2018 Haziran’daki seçimlerde aday adayı oldum ama aday olamamıştım. Bu döneme kadar bekledim ve şimdi aday oldum. Bazı şeyler kendi içerisinde ve zamana göre değerlendirilir. Doğan başkanımızın durumunu bilmiyorum. Bir istifa süreci vardı. O süreçte genel merkeze bir talepte bulundu mu bilmiyorum. Toplumda böyle bir algı var ama oturup konuşmadık. Doğan bey, benim de yönetimimdeydi. Diyalogumuzda kopmadı. Genel merkez hangi sebeplerle öteledi bunu bilemiyoruz, Doğan başkan ne kadar istedi onu da bilemiyoruz’’ dedi.

‘’EMİN ABİ KUSURA BAKMASIN’’

Bütün siyasi partilerin iddialı olduğunu söyleyen Uluay, ‘’Her partinin illaki hedefi 3-0’dır. Yoksa neden aday çıkarsın.  Sadece bizim kendi aldığımız oylardan ziyade; milletvekili dağılımı açısından diğer partilerin oyları da önemli. Cumhur İttifakı içerisinde üç vekil de kalacak. Emin abi de söylemiş ama kusura bakmasın; muhtemelen biz 3 vekil çıkaracağız’’ ifadesini kullandı.

 

 

‘’FİKİRLER DEĞİŞİR VE GELİŞİR’’

Zaman zaman gündeme gelen geçmişteki sosyal medya paylaşımları hakkında da konuşan Milletvekili Adayı Halil Uluay, ‘’Fikir değişebilir, gelişebilir. Siyasetçiler, genelde böyle bir göreve geldiğinde sosyal medyayı bloke ederler. Öyle bir derdim yok. Hepsi açık’’ dedi.

‘’TEK BİR ŞEY KASTAMONU’YU KALKINDIRMAZ’’

Kastamonu’da yapılması gerekenlere dikkat çeken Uluay, şu ifadeleri kullandı: ‘’Vatandaşın içinde olacağız. Sahada gezerken de söylüyorum. Benim projem, vatandaşların taleplerini yerine getirmek. Milletvekili, Kastamonu’ya uçuk kaçık şeyler değil de mantıklı ve makul talepler için çaba göstermeli.  Şuan ilk etapta ulaşımın vasıflandırılması adına uçak seferlerinde sabah ve akşam birer sefer olması gerekiyor. Bunun yapılması gerekiyor. İl Başkanlığı dönemimizde şu anki havalimanı yoktu. Orada bu kadar saatler uymuyordu. Ama şuanda bu mümkün. Diğer taraftan 1/100 binlik şehir planları var. 2008’de yapılmıştı. Kastamonu’da yapılacak imarların tamamı bu plana göre yapılmalı. Artık revize edilmeli. Bu plan revize edilince daha önceden sanayi alanı olarak kullanılmayacak alanları sanayi alanı yapabilirsin. Tarım arazilerini revize edebilirsin. Tarım ve mera dışına çıkabilirsin. Şehrin yapılaşması yeniden gözden geçirilecek.  Tek bir şey Kastamonu’yu kalkındırmaz. Birçok alanda Kastamonu açısından kalkınma sağlamak lazım. Sanayiyi büyütmek gerekiyor. Gerek OSB’ler noktasında gerekse de ara ya da orta sanayi noktasında bir atılım yapmak gerekiyor.’’

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum