‘Kastamonu’nun tek yerli ve milli adayıyım’;

‘Kastamonu’nun tek yerli ve milli adayıyım’

İYİ Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Katar, Tosya’yı ziyaret etti. İl Başkanı Faruk Ataşalar ve Tosya İlçe Başkanı Mehmet Kaan Erdem ile ilçe binasında basın toplantısı düzenleyen Ahmet Katar, Tosyalı esnaf ve vatandaşlarla ile bir araya geldi....

Katar, Tosya’nın sorunlarına hâkim olduğunu, KASİAD Şube Başkanlığı ve il başkanlığı döneminde Tosya’nın sorunları sürekli gündeme taşıdığını belirtti.

‘’EĞER BU YOLU YAPTIRAMAZSAM BİR DAHA TOSYA’YA GELMEM’’

Siyasi lobi olmadan hükümetten yatırım almanın çok zor olduğunu belirten Ahmet Katar, ‘’Tosya bir sanayi şehri, ben de bir sanayiciyim, sanayicinin ne zorluklarla faaliyet yürüttüğünü bildiğim için yola çıktım. Ben Kastamonu’da doğdum, Kastamonu’da yetiştim, Kastamonu’nun öz evladıyım. Milliyetçi muhafazakar bir yapıya sahip bir siyasetçi olarak Kastamonu’nun sorunlarını çözmek için aday oldum. Tosya ile Kastamonu bir ve bütündür. Ama aramıza Ilgaz dağları girmiş, bu Ilgaz dağlarını delerek Tosya yolunu yapmak bizim en büyük görevimiz olmalı. Ben Milletvekili olursam ilk işim Tosya yolu olacak. Eğer bu yolu yaptıramazsam bir daha Tosya’ya gelmem ve bu konuşmaları yapmam’’ dedi.

‘’TOSYA DA KASTAMONU DA SAHİPSİZ DEĞİL’’

Tosya’nın iç kapıda ciddi bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Katar, ‘’Tosya pirinci kendi alanında bir marka. Bu potansiyeli harekete geçirmek için aday oldum. Tosya’nın tüm sorunlarının çözümü Tosya yolunun yapılmasından geçiyor. Kastamonu’dan Tosya’ya 70 km yolu 1,5 saatte geliyoruz. Böyle bir şey olur mu? Tosya da, Kastamonu da sahipsiz değil. Bunu herkes böyle bilsin. Ben seçilirsem Tosya’nın milletvekili olacağım. 21 yıldır biz Tosya’nın milletvekiliyiz, milliyetçiyiz diyenlere soruyorum. 21 yıldır Tosya size oy verdi. %70 oy aldınız Tosya’dan. Tosya’nın hakkı bu mu? 21 yıldır size %70 oy veren bir ilçeye bu yolu mu reva görüyorsunuz? Niye yapmadınız 21 yıldır bu yolu, bu mu milliyetçilik, bu mu Tosya’nın milletvekilliği? Asgari ücreti 8.500 TL yaptık diye övünüyorlar. Bu rakam 20.000 tl olsa ne olacak. Senede 240.000 TL yapar. Bu parayla kimsenin ev sahibi, araba sahibi olma şansı var mı?’’ ifadelerine yer verdi.

Sağlık konusunda da değerlendirmelerde bulunan Katar, ‘’Tosya bugün Kastamonu’nun en büyük ilçesi. Hastanenizde doktor var mı? Yok. Nereye gidiyoruz? Çankırı’ya, Kastamonu’ya. Buradan Ankara’ya gidiyor hastalarımız, milletvekillerini arıyor. Onlar da yardım ettik diye övünüyorlar. Bu maharet midir? Maharet, doktoru hastanın ayağına getirmektir.  5 yılda bir seçimler oluyor. Herkes aday çıkarıyor. Adaylara bakıyoruz. Gittiğimiz yerde diyorlar ki hemşehrilerimiz, ya o aday hayatını kurtardı. O hayatını kurtardı ama Kastamonu’nun hayatı karardı. Böyle bir şey olur mu arkadaşlar. Biz birilerinin hayatı kurtulsun diye mi milletvekili seçiyoruz, onun için mi oy veriyoruz?’’ dedi.

 

Katar’ın açıklamaları şu şekilde:

 

‘’Bir diğer milletvekili diyor ki, 3. Sıra adayı iktidar partisinin. Ben Kastamonu’yu sanayi şehri yapacağım ben sanayiciyim. 20 yıldır elini kim tuttu senin, MKYK üyesi değil misin niye yapmadın? Neymiş Genel Merkez’de güçlüymüş, gücü varmış, Kastamonu’yu kalkındıracakmış. Genel Merkez’de gücün olsa 3. Sıraya değil, 1. Sıraya yazarlar. İstanbul’da seçilecek yere yazarlar, bırakın milleti bunlarla kandırmayı. Başka bir milletvekili adayı diyor ki dışarıdan hasta getirip muayene ettirecekmiş. Ya Allah aşkına bu Kastamonu ile Tosya ile alay etmeyin. Siz önce Tosyalıyı Tosya’da muayene ettirin. Kastamonu’da yaşayanı Kastamonu’da muayene ettirin ondan sonra Kastamonu’ya yurtiçinden yurtdışından hasta getirip muayene ettirin.’’

‘’SEÇİLİRSEM ANKARA’DA EV BİLE TUTMAYACAĞIM’’

‘’Yine duyuyorum. İYİ Parti Kastamonu’da milletvekili çıkaramaz oylarınız boşa gitmesin diyorlarmış. Böyle bir şey olur mu? Bu arkadaşlara, hadi ordan diyorum. Ben Kastamonu’nun tek yerli ve milli adayıyım. Ben Kastamonu’nun öz evladıyım. Seçilirsem Ankara’da ev bile tutmayacağım. Benim her şeyim Kastamonu’da, başka gidecek yerim yok.  Bizi HDP ile yan yana getirmeye çalışıyorlar. Bizim için HDP, PKK terör örgütünün arka bahçesidir. HDP, bir terör partisidir. Bize bunları diyenler kendileri HÜDA-PAR ile işbirliği yapıyorlar. HÜDA-PAR, Gaffar Okan’ı şehit eden Hizbullahçıların partisi değil mi? HÜDA-PAR, Türk bayrağının ismini beğenmeyen bu Türk bayrağı ise Kürt’ün bayrağı hangisi diyen bir parti değil mi? Bunu diyen adamı listelerinizden milletvekili adayı yapıyorsunuz, meclise sokuyorsunuz. Sonra utanmadan İYİ Parti, HDP ile yan yana diyorsunuz. Bırakın bu işleri. ‘’

‘TOSYA İLE KASTAMONU BİR BÜTÜNDÜR’’

‘’Milliyetçiniz diyenler, Muhsin Yazıcıoğlu şehit edildi neden bulmuyorsunuz katillerini. Daha dün Ankara’da Sinan Ateş şehit edildi. Nerde katilleri? Neden bulmuyorsunuz? Neden örtbas ediyorsunuz?  HDP’yi Adalet Bakanı ziyaret ediyor. Milliyetçiniz diyen partinin Genel Başkanı ne var bunda diyor. Biz HDP ile hiç yan yana gelmemişiz, gelmiyoruz. Bizi bu iftiralarla itham ediyorlar. Arkadaşlar çamur atma siyasetini bırakın. Genel Başkanımızın ve bizim milliyetçiliğimizden kimse şüphe etmesin. Lafla milliyetçilik olmuyor. Okullardan andımızı kaldıran sizsiniz, TC tabelalarını kaldıran sizsiniz.  Türk bayrağına tek bayrak, Türk vatanına tek vatan diyen sizsiniz. Siz bayrağınıza vatanınıza sahip çıkamıyorsunuz. Nerde sizin milliyetçiliğiniz? Bir diğer mesele köy okulları meselesi, bizim iktidarımızda köy okulları yeniden açılacak. Hiç kimse köyünü terk etmek zorunda kalmayacak. Köylerimizde istiklal marşı tekrar okunacak, bayrağımız dalgalanacak. Her köye veteriner, ziraat mühendisi atanacak. 21 yıldır köylerimizi boşalttınız. Biz köylerimizi tekrar ayağa kaldıracağız. Yine bir başka konu göçmen konusu resmi rakamlara göre 8 milyon, gayri resmi rakamlara göre 13 milyon göçmen var. Bu bizim kimlik yapımız için çok ciddi bir tehlike. Bu şekilde giderse boşalan köylerimize göçmenler yerleşecek. Göçmen istilası olacak. Biz göçmenleri hızlı bir şekilde ülkelerine göndereceğiz. Sizden 14 Mayıs’ta oylarınızı istiyorum. Telefonum her zaman açık olacak. Tosya’nın haklarını en iyi şekilde Ankara’da savunacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Tosya ile Kastamonu bir ve bütündür. O şekilde kalacaktır. ‘’  (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum