"CHP İl Başkanı, ilçe başkanlarımızı arıyor";

"CHP İl Başkanı, ilçe başkanlarımızı arıyor"

Memleket Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Mustafa Başesgioğlu, Açıksöz Gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette Cide ilçesinde yaşanan istifa olayına ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Adayı Başesgioğlu, Cide İlçe Başkanı Ayşe Demir'in istifa konusuna ilişkin sebebini söylemediğini dile getirdi....

Başesgioğlu devamında, CHP'nin tüm ilçe başkanlarını arayıp kendi partilerine davet ettiğini belirterek; "Siyasette bir şey yapılacaksa ilkeli ve dürüst bir şekilde yapılmalı. Senin oradan alacağın 15-30 oyla, oradaki ilçe başkanını getirmeyle bir şey kazandırmaz size" dedi.

BAŞESGİOĞLU; "ÇATALZEYTİN DE ONLARIN BİR OYUNU GİBİ GELİYOR BANA"

Milletvekili Adayı Başesgioğlu, Memleket Partisi Cide İlçe Başkanı Ayşe Demir ve beraberindeki iki kişinin istifasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; "Seçime şurada kaç gün kalmış, hiçbir sorun yokken, ilçe başkanımız iki arkadaşıyla birlikte yönetimden istifa etti. Yönetim Kurulunun yarıdan bir fazlası aynı anda aynı tarihte istifa etmesi lazım ki yönetim düşsün. Burada bilmediklerinden ya da sistematik bir şekilde birileri bu işi yaptırmış. Saçma sapan da bir videosu var. Kuruluştan beri Ayşe hanımla birlikteyiz. Sonrasında beni aradı dedi ki; 'Devam edeyim seçim bitene kadar' Bir kere sen istifa etmişsin, bu saatten sonra senin başkanlığın artık devam etmez. İlçe Başkan Yardımcımız Celalettin Arslan, hemen onun yazısını gönderdik. Yarın ataması gelecek yedeklerle yönetim devam edecek. Binamız orada duruyor. Ahmet gider Mehmet gelir, bu şekilde olması çok yanlış. Çatalzeytin de tamamen bunların bir oyunu gibi geliyor bana. Gönderip de geri almaları. CHP'den gelmişsin, ben seni davet etmemişim, talebimiz olmamış. Sen geliyorsun 'Ben kuracağım' diyorsun. Her türlü entrika olabilir. Bütün ilçe başkanlarımızı tek tek araması bunun bir işareti. İlçe başkanlarımızı tek tek arayıp davet etmişler. Bütün ilçe başkanı arkadaşlarım bana mesaj attılar, 'bizi arıyorlar' diye. Ancak arkadaşlarımız gerekli cevapları vermişler. Siyasette oluyor böyle. Siyasette bir şey yapılacaksa ilkeli ve dürüst bir şekilde yapılmalı. Senin oradan alacağın 15-30 oyla, oradaki ilçe başkanını getirmeyle bir şey kazandırmaz size. Tahminen bunda da böyle bir durum söz konusu olmuş olabilir. İstifa edebilirsiniz, hiçbir sıkıntı yok. hani bu video çekerek bu şekilde yapmaya gerek yok. Sonuçta büyük bir ilçede başkan değilsin" dedi.  

"CHP'DE YÖNETİM TARZI YANLIŞ"

CHP ile ilgili de konuşan Başesgioğlu; "Bizim Cumhuriyet Halk Partisi yapısal konumuyla ilgili bir sıkıntımız yok zaten. Yollar yanlış, yönetim tarzı yanlış. CHP'den geçip de Memleket Partisi'ne gönül verenlerde hep aynı düşünce var. 3 aşağı 5 yukarı bütün sıkıntılar üst üste oturuyor. Kararı halk verecek. Bizim haklı olup olmadığımız ayın 15'inde ortaya çıkacak. bu ayın 15'inde herkes görecek. Kim hangi listeye oy vermiş ne olmuş..." dedi.

"BİR BUÇUK PUAN FARKI KAPATAMIYORSANIZ, SİZ KEPENKLERİ KAPATIN GİDİN"

Öte yandan, Muharrem İnce'nin muhalefetin oylarını kestiği iddialarına yönelik açıklama yapan Başesgioğlu, şöyle konuştu; "Her şey ortada. Meral Hanımın masadan kalkması, tekrar geri gelmesi... 4 gün evvel Meral Hanım şunu söylüyor: 'Masada, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Bey'in aday olmasını Babacan istemedi' diyor. Neden bunu söylüyor? Çünkü ileride bir sıkıntı olursa tarihe not düşmek için söylüyor.Buradaki hesapların yanlış olduğunu söylüyorum. Bunu neye göre dağıttınız? 23 aydır soruyorum, bu masanın kriteri ne, ölçüsü ne? Neden 4 değil, 7 değil, 6? Bu masayı seçim sonuçlarına göre mi yaptılar, seçim öncesine göre mi yaptılar, hangi değerlendirmeyi yaptılar? Adam 2018'de 60 bin oy almış, e şimdi ortada yok Gültekin Uysal ama Cumhurbaşkanı Yardımcısı, adamları milletvekili listesinde, Bakanlık verilecek. Bizim günahımız ne? Bir seçime girelim herkes boyunun ölçüsünü alsın. İttifaklara karşı değiliz, ittifaklar seçimlerden sonra herkes boyunun ölçüsünü alır dürüst bir şekilde olur. Şimdi sizin bu partilerin ne kadar oy aldığını bilme şansınız var mı? Mümkün değil. Kayıt yok zabıt yok. Böyle ilkesiz ittifak olmaz. Velev ki seçimi kaybettiler. Faturayı kesecek kişiyi hedefe koydular: 'Muharrem İnce ve Memleket Partisi' Bu yanlış bir şey. 11 tane büyük belediyen var. Trilyonlarca paran var, 7 parti bir aradasın ve seçimi kazanamıyorsun. 2018'den bugüne geldiğimizde Türkiye'nin bu şartlarında bir buçuk puan farkı kapatamıyorsanız, siz kepenkleri kapatın gidin. Buna tüm engel, Muharrem İnce midir, 20 aylık parti midir? Adam yerine koymuyorlardı, 3 ay evvel yüzde 1 diyorlardı şimdi diyorlar ki seçimi ikinci tura götürecek. Sanıyorlar ki bize oy verenlerin hepsi CHP'ye oy verecek. Dünyada bundan daha yanlış bir algı düşünemiyorum."


"SEÇİMİ KAZANIP KAZANAMAYACAĞINI KALABALIKLAR GÖSTERMEZ"

Kastamonu'da bin 100 üyelerinin olduğunu da söyleyen Başesgioğlu; "107 miting yaptı Genel Başkan Muharrem İnce. İzmir, İstanbul mitingleri rekor seviyelerde. Ben o rekorun hala kırılacağını zannetmiyorum. Milyonlar geldi. o halde seçimi kaybettik. Seçimi kazanıp kazanmayacağını kalabalıklar hiçbir şekilde göstermez" dedi.

"BÜYÜKŞEHİRLERDEN KASTAMONU'YA SIRA GELMEDİ"

Kastamonu'da diğer partilerde sıkıntıların olduğunu öne süren Milletvekili Adayı Başesgioğlu; "Şuanda bütün partilerin içerisinde sıkıntı var. Bizim içimizde Allah'a şükür böyle bir şey yok. Partimizde herkes kendince bir gayret ortaya koyuyor. AKP'de beklenen olmadı adaylık sürecinde. Ben AKP listelerini gördüğümde 'Bir lokomotif yok' dedim. Aklıma şu geldi: 'Bir bakanı buraya aday gösterirler, o başı çeker iki de arkadan sürükler' diye bekliyordum. Ama büyükşehirlerden Kastamonu'ya sıra gelmedi. Dedim ki onunla beraber Kastamonu2ya bir devlet hizmeti gelir. Şimdi ne var? Kamyon süsleme, billboard bilmem ne? Ne diyecek birinci sıradaki adam 10 dakikasını izledim tahammül edemedim. Çıkalım beraber yayın yapalım, tık yok. Çıksın Ahmet Katar, Kastamonu sorunlarını konuşalım. Burayı uçurması lazım vaatleriyle, süslemelere göre mi vatandaş oy verecek size?" diye konuştu.  

"BİZE DÜŞEN GÖREVİ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Sandık güvenliği konusuna da değinen Başesgioğlu; "Müşahit kadro olarak bastırdık bütün üyelerimizi elimizden geldiğince merkezde müşahit olarak yerleştireceğiz. Yasal olarak bizim hakkımız yok, kuradan çıktık biz. Bize düşen görevi elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Sandık işi bunların dediği gibi basit bir iş değil. Köylere sabah 5'te kalkacak insanlar onlara vasıta sağlayacaksın, gidecekler,köyde üyen yoksa buradan ilçelerden taşıyacaksın mecburen. o da maliyetli ve kolay bir iş değil. Herkesin özel arabası yok. Bin 50 köyden o sandıklarda 7'şer kişi gerçekten görev yapacak mı yapamayacak mı? Bunu merak ediyorum." 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum