Kent Kart’ta henüz online yükleme yapılamıyor;

Kent Kart’ta henüz online yükleme yapılamıyor

Kastamonu şehir içi toplu ulaşımlarında kent kart uygulamasına geçildi...

Kastamonu şehir içi toplu ulaşımlarında kent kart uygulamasına geçildi. Belediye Meclisi toplantısı sonrasında Galip Vidinlioğlu, kent kart uygulamasının başlatıldığını duyurdu. İlk hafta itibariyle vatandaş tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan Kent Kart’ın, şehir içinde kullanımı artıyor. Ancak kent kart uygulamasına geçilmiş olsa da uygulama ve sistemdeki bazı eksiklikler de gözlerden kaçmıyor.

Kastamonu Belediyesi tarafından Kent Kart ile ilgili yapılan açıklamada sivil kartların bir defaya mahsus 12 TL karşılığında Kastamonu Kent Kart satış noktasından alınarak dolum yapabileceği belirtilmişti. Ancak büfelerde ve Kent Kart dolum noktasında kart ücreti 13 TL. Aradaki bu 1 TL’lik fiyat farkının komisyon ücreti olduğu kaydedildi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada ayrıca Kent Kart Mobile uygulaması üzerinden hem bakiye sorgulaması hem de online dolum yapabileceği kaydedilmişti. Ancak şuan itibariyle uygulamada üzerinden sadece bakiye sorgulaması yapılabiliyor. Online para yüklemesi gerçekleştirilemiyor.

İnternet sitesi olan www.kentkart.com adresi üzerinden online işlemler merkezine Kastamonu’nun henüz eklenmemiş olması da dikkat çekiyor. İnternet sitesinde online işlemler merkezine Kastamonu’nun henüz eklenmemesi nedeniyle HES kodu entegrasyonu ve online bakiye doldurma işlemleri de yapılamıyor. Ayrıca Kent Kart Mobile adlı uygulamada da yazılımsal hatalar olduğu gözlerden kaçmazken, uygulama 5 puan üzerinden Google Play Store' da 2.3, App Storede ise 1.9 puan sahip oldu.

Ayrıca diğer kent kart kullanım yerlerinde, ilk kent kart alım ücretlerindeki farklılık da gözlerden kaçmadı. Bu yerlerden bazıları; Ordu’da 14,5 TL, Safranbolu’da 15 TL, Bandırma’da 10 TL, Kastamonu 12 TL.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE BU SIKINTILAR GİDERİLECEK”

Kastamonu Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada Online ödemelerin de henüz aktif olmadığı belirtilerek konuyla ilgili çalışıldığını ve önümüzdeki süreçte bu sıkıntıların giderileceği kaydedildi. Ayrıca HES kodunun kartlarda henüz olmamasının nedenin ise Sağlık Bakanlığından beklenen gerekli protokol ve izinlerin, onay aşamasında olduğu bildirildi. Öğrenci kartlarıyla ilgili ise Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kuruluyla ilgili gerekli protokollerin hazır olduğu aktarıldı.(

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum