"Kızılay, vazgeçemeyeceğimiz bir kurum";

"Kızılay, vazgeçemeyeceğimiz bir kurum"

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 2 aydan fazla süre geçmesine karşın hem Kızılay hem de Kızılay Başkanı Kerem Kınık hakkındaki tartışmalar sürüyor. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Çocukluğumdan beri Kızılay'ın çalışmalarında yer aldım. Ben Kızılay çocuğuyum. Kızılay bizim vazgeçemeyeceğimiz bir kurumdur" dedi....

SOYLU; "BEN KIZILAY ÇOCUĞUYUM"

Bakan Soylu açıklamasında; "Elbette tüm kurumlara yönelik her şeyi sorgulamak kolay. Ben Kızılay çocuğuyum. Çocukluğumdan beri Kızılay'ın çalışmalarında yer aldım. Ben 19 yaşında Kızılay'ın büyük kongre delegesiydim. Kızılay'la biz sahada çalıştık. Kızılay beslenme grubumuz, aynı zamanda çadır da temin ediyoruz. Kızılay'ın kendine ait bir fabrikası var. Aynı zamanda Kızılay kendi adına çadır da biriktirir. Depreme girdiğimiz zaman Kızılay'ın yaklaşık 60 binin üzerinde çadır stoku vardı, tamamını çektik zaten. Kızılay'ın kendi adına üreticiliği de söz konusudur. Kızılay beslenme grubumuzun başkanıdır. AFAD'a mobil mutfaklar yaptırdık. Jandarmanın, polisin, belediyeler birliğinin de var. Kızılay'ın kendi küçük, büyük arabaları, mobil mutfakları, aşevleri var. Bütün bunlarla beraber orada beslenme operasyonunu yürütüyor. Kızılay bizim vazgeçemeyeceğimiz bir kurumdur" dedi.

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede başta barınma ihtiyacı olmak üzere yaraların sarılması için çalışmalar devam ederken, Ahbap'ın Kızılay'ın iştiraki olan şirketten parayla satın aldığı çadırlar, tartışma konusu oldu. Önce Ahbap ve kurucusu Haluk Levent'ten, ardından da Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan ortaya çıkan iddialara ilişkin peş peşe açıklamalar geldi. Tartışmanın yankılarıysa hala sürüyor.

 

 

 

Kaynak: Haber 7

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum