Cengiz Aygün açıkladı: Ballıdağ'ın kaderi belli oldu;

Cengiz Aygün açıkladı: Ballıdağ'ın kaderi belli oldu

"Bu geçen iki yılın sebebi biz değil, prosedürler..."...


Daday’da âtıl vaziyette bekleyen Ballıdağ Hastanesi'nin ihalesini alan ve daha sonra da binanın yıkımı gerçekleştiren Tez Madencilik adına İş Adamı Cengiz Aygün, açıklama yaptı.

Uzun bir süredir izinler sebebiyle inşaatına başlanamayan Yaşlı Bakım Merkezi projesi için Aygün, açıklamalarda bulundu.

Aygün'ün açıklamalarının satır başları şu şekilde:

"Konu Ballidağ... Bundan yaklaşık iki yıl önce ö günkü siyasetçilerimizin ısrarıyla Ballidağ Hastanesi'nin yerine talip olduk. İhalesi de bizde kaldı. Buraya da bir Yaşlı Bakım Merkezi yapmak üzere anlaştık.
"İki yıl önce Mayıs ayında ihaleyi aldık. Bunun onayı Eylül ayında çıktı. Hatta o ara sıkıntı varsa almayalım falan da dedik. Daha sonra biz burada müteahhitleri falan sokarak proje bölümüne geçtik. Sevgili mimarımız Ahmet Erkutoğlu bir proje hazırladı. 5 ay sürdü. Bu yeni proje mevcut binanın üzerine giydirmeydi... Proje bitti, tam onay aşamasına geldik, dediler ki giydirme yapamazsınız, bu bina depreme dayanıklı değil dediler. "

"İlk başta böyle başlamamıştık, bu da artı bir yıl maliyet, bunu da kabul ettik. Ballidağ'ı yapacağız dedik. Bu arada yeni bir proje çizdik. Çalışmalar bir aşamaya geldi... Biz geçen sene bu zamanlarda temel atalım dedik, her şeyi hazırladık. Sayın Valim haklı olarak dedi ki, ben buraya baktım izin yok' dedi. Bizde de hata var, ama devletin yerine resmen hibe yapıyoruz. Olmaz dediler, tabiki haklılar. Usulen bir şey yapalım dedik, lansmana çevirdik. Bizim kendi hatamızdı. Çevre düzenlemesini bitirdik, yıkılan yerin dışında binalar var, oraları yaptırdık."

"RUHSATIMIZ ASKIYA ÇIKTI"

"Ama ondan sonra bekleyişe geçtik. Ve tabi bu arada başvurularımızı yaptık. 18 ayrı yerden izin alınıyor. Özel idare çalışmaya başladı. 18 ayrı yerden cevaplar 8 ayda geldi. Yani, ne oldu derseniz, bugün 20 Nisan, 19 Nisan Çarşamba günü Özel İdare'de ruhsatımız bugün itibarıyle Daday Belediye Başkanlığında askıya çıktı. Bugün.., herhangi bir itiraz olmazsa izin çıkmış oluyor. Ondan sonra elimizdeki projeye ilgili son müracaatımızı yapmamız gerekiyor. 20 Haziran 2023 tarihinde temel atabilecek noktaya gelmiş oluyoruz "


"İnşallah hep beraber gider ve temelimizi atarız, ondan sonra da inşaat süresi 18 ay"

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum