Amatör Spor Haftası'na coşkulu final;

Amatör Spor Haftası'na coşkulu final

4-10 Ekim tarihleri arasında tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli sportif etkinliklerle kutlanan Amatör Spor Haftası’nda kapanış gecesi yapıldı. Sportif etkinliklerle dolu bir haftanın ardından Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda kapanış gecesi düzenlendi...

4-10 Ekim tarihleri arasında tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli sportif etkinliklerle kutlanan Amatör Spor Haftası’nda kapanış gecesi yapıldı. Sportif etkinliklerle dolu bir haftanın ardından Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda kapanış gecesi düzenlendi.

Programa Vali Avni Çakır, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, spor kulüplerinin başkan ve temsilcileri, sporcular ile aileleri ve sporcu ve kulüplere sponsorluk desteği veren kuruluşların temsilcileri de yer aldı.


ÇAKIR: "ÜZERİMİZE DÜŞEN DESTEĞİ FAZLASI İLE VERMEYE HAZIRIZ"

Kapanış gecesinde konuşan Vali Avni Çakır, Türkiye’de spor tesisleri anlamında en iyi kapasiteye sahip illerden bir tanesi olduğunun altını çizdi. Sporcu sayıları açısından da ilimizin iyi yerlerde olduğunu  söyleyen Vali Çakır, "Kamu kurum ve kuruluşlarımızın imkânları ile bu iş uzun soluklu bir şekilde yürümüyor. Mutlaka bu konuda iş dünyamızın, spora gönül vermiş insanlarımızın, derneklerimizin, her kesimden insanımızın bu konuda desteğine çok fazla ihtiyacımız var. Bu konuda gerçekten de bazı ilçelerimiz ön plana çıkıyor, teşekkürü de hak ediyor. Ben özellikle bu sene ulusal ligde mücadele edecek olan Taşköprü, Araç, İnebolu, merkezdeki takımlarımız da var. Özellikle bu ilçelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Diğer ilçelerimizin de hem kaymakamlık ve hem belediye başkanlarımızın da şahsen Kastamonu Valisi olarak çok daha fazla desteklerini bekliyorum. Hem valilik, hem belediye olarak da bu konuda her zaman olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen desteği fazlası ile vermeye hazırız. Bizim sözümüz, taahhüdümüz, hem başkanımıza, hem değerli spor kulüplerimize, sporculara ulaşabildikleri kadar daha çok öğrencimize gencimize ulaşsınlar. Onları bir forma ile buluştursunlar. Bu yavruların ışıltısı zaten hepimizin içini açıyor. O yüzden bu konuda en ufak bir karamsarlığa düşmesinler. Elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ben özellikle bu konuda sponsor desteğinde bulunan firmalarımıza çok teşekkür ediyorum. Özellikle sponsor desteği olan firmalarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Destekleri çok anlamlı" dedi.

YURT: "8 ADET SEMT SAHASINI 13’E ÇIKARDIK"

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt ise “Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu’nun talimatları ile elimizden gelen desteği sporcularımıza ve kulüplerimize vermeye çalışıyoruz. Herkes spor yapabilsin diye var olan 8 adet semt sahasını 13’e çıkardık. 4 parkımıza da basketbol sahası yaptık. Amatör spor kulüplerimiz verdiğimiz destekler ile spor faaliyetlerini ve dallarını geliştirmeyi, büyütmeyi hedefliyoruz. Çünkü daha çok madalya, daha çok gurur demek. Önümüzdeki süreçte de desteklerimizi sürdüreceğiz. Bu doğrultuda amatör spor kulüplerimize ve sporcularımıza destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’muzun yaptığı çalışmalardan ötürü şükranlarımı sunuyorum. Tüm kulüplerimize ve sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

ASRAK: "OLİMPİYATLARA HAZIRLIK MERKEZİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK"

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak ise Kastamonu'nun nüfusuna göre spor tesisleri noktasında iyi bir durumda olduğunu belirterek, "Bizim en büyük şansımızda zaten bu noktada da sayın valimiz. Sporun, sporcunun ve spor kulüplerinin her zaman yanında oldular. Huzurlarınızda tüm sporcularımız ve kulüplerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.  Son 2 yıllık bir süreçte sayın bakanımızın tensipleri ile yaklaşık fiyat artışları düşünüldüğünde daha fazla ama sadece spor tesisleri noktasında ilimize 200 milyon TL’lik bir yatırım geldi. En önemlisi ilimizin 2 bin 575 seyirci kapasiteli bir spor salonuna sahip olması noktasında tüm emek veren başta sayın bakanımız, sayın milletvekillerimiz, tüm emeğe geçenlere teşekkür ediyorum. Olimpiyatlara hazırlık merkezimiz, Kastamonu bir spor merkezi olması için 516 dönüm arazi içerisinde yüzde 70’lere gelmiş bir olimpiyatlara hazırlık merkezimiz var. İnşallah o da önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacak. Gençlerimize burs mahiyetindedir aslında amatör spor kulüplerine yapılan yardımlar, destekler. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan, bağımlıklardan korumak için spor kulüplerimizi ayakta tutmamız lazım. Onları daha iyi noktalara taşımamız lazım. Spora, sporcuya destek olan, destek veren başta sayın valimiz, sayın belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, milletvekillerimiz, destek olan tüm şirket ve firmalara şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

KELOĞLU: "35 BİN LİSANSLI SPORCUDAN SADECE 6-7 BİNİ DEVAMLILIK SAĞLIYOR"

Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu da konuşmasında, şu ifadelere yer verdi: “Devletimizin en üst düzeyde yaptığı tesis yatırımları, sahalar, salonlar, kamp eğitim merkezleri, branş salonları sporculara sağlanan kolaylıklar bizlerce malumdur. Yapılan bunca tesis ve yatırımın insana olduğu bilinci ile kullanımının sağlanması elzem ve zorunludur. Bu bilinçle hareket eden kulüplerimizin genel anlamda maddi ve manevi desteği beraberinde getirdiği de kaçınılmaz bir gerçektir. 131 Kulübe, 35 bin lisanslı sporcuya sahibiz. Ancak 87 kulübümüz faaliyetlere katılım sağlıyor, diğer kulüplerimizin uzun aralıklarla hiçbir faaliyete katılmadığı 35 bin lisanslı sporcudan aktif olarak 6-7 bin sporcunun devamlılık sağlaması bizleri son derece üzüyor. En azından kulüplerin aktif olarak faaliyetlere devam etmesi lisanslı sporcu sayısını da yüzde 30-40’a çıkarmak hedefimiz olmalıdır. Bu konuda Kulüplerimizin Yönetimleri bizler ASKF ve üst Kuruluşumuz TASKK olarak yaptığımız ve yapmakta devam eden çalışmalarımızla çözüm aranması Bakanlığımız ve sponsorlar vasıtasıyla malzeme ve nakdi yardımlar sağlama çalışmalarımızın yapıldığı ancak asıl çözüm noktalarının yerinden yapılanlarla kolaylaşacağını biliyoruz.” dedi.



Konuşmaların ardından cimnastik, eskrim, masa tenisi gösterileri izleyicilerin beğenisine sunulurken, gösteriler tribünlerden büyük alkış aldı. Gösterilerin sona ermesi ile yılın En’leri ödül törenine geçildi. Ödül töreninde Kastamonu Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı, Araç Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı, Yurdum GSK 2. Lig Erkek Takımı, İnebolu Spor Kulübü Hentbol Erkek Takımı, Doğa Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı, Kastamonugücü Kadın Futbol Takımı, Kastamonu Masa Tenisi 2. Lig Kadın Takımı, İstiklal Yolu GSK Kadın Basketbol Takımı, İl Özel İdare KHS ve Taşköprüspor BAL Ligi Takımları ödüllerini alırken, yılın takımı ödülüne ise Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı layık görüldü. Ayrıca, Muay Thai Türkiye Şampiyonu İsmail Arda Kürsü, Kick boks Türkiye Şampiyonu Asuman Çığlıoğlu, Kuraş Türkiye Şampiyonu Erdem Sefa Yaşar, Eskrim Türkiye Şampiyonu Lina Sulubay, Muay Thai Türkiye Şampiyonu İrem Nur Tiryaki, Kick boks Türkiye Şampiyonu Hüseyin Eren Küçükoğlu, Wushu Türkiye Şampiyonu Kerem İsmailoğlu, Kuraş Türkiye Şampiyonu Eren Yılmaz, Muay Thai Türkiye Şampiyonu Yiğit Şişman, Wushu Türkiye Şampiyonu Serap Değirmenci, Wushu ve Muay Thai Türkiye Şampiyonu Kardelen Çıplak, Wushu Türkiye Şampiyonu Hamza Eren Göksu, Wushu Türkiye Şampiyonu Murat Han Gedik, Kuraş Türkiye Şampiyonu Murat Acar, Kuraş Türkiye Şampiyonu Tuğrul Okan Yıldırım ödüle layık görülen sporcularımız oldular. Özel Ödüllerde ise Masa Tenisi branşında Özgür Nisa Afacan, Kuzey Gündoğdu ve Hilal Akgül ödül aldı.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum