Milliler, Letonya engelini aştı;

Milliler, Letonya engelini aştı

2022 FİFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda mücadele eden A Milli Takımımız, Letonya'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti...

2022 FİFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda mücadele eden A Milli Takımımız, Letonya'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Letonya'nın başkenti Riga'daki Daugava Stadyumu'nda oynanan maçta iyi bir oyun sergileyen millilerimiz, ilk yarıda aradığı golü bulamadı. İkinci devrede ise A Milliler, 70. dakikada Merih Demiral'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 geriye düştü. Bu dakikadan itibaren birçok gol pozisyonu yakalayan Milliler, 76. dakikada Serdar Dursun'un attığı golle durumu 1-1 getirdi. Bu dakikadan itibaren ise tüm hatlarıyla rakip kalede yer alan ekibimiz, maçın son düdüğüne kadar bulduğu pozisyonları değerlendirmedi. 90+9. dakikada ise Burak Yılmaz, kazandığı penaltı vuruşunu gole çevirdi ve maçın son dakikalarında skoru 1-2'ye getirdi. Bu galibiyetle birlikte puanını 15'e yükselten Milliler, 8'inci maçlar sonunda G Grubu'nda 3. sırada yerleşti.  

LETONYA KARŞISINDA 97 YIL SONRA GALİBİYET

A Milli Futbol Takımı Letonya karşısında 97 yıl sonra kazandı. Rakibi karşısındaki ilk ve tek galibiyetini 22 Haziran 1924'te Riga'da 3-1'lik sonuçla alan ay-yıldızlı ekip, uzun süren şanssızlığını da bu galibiyetle kırdı. Milli takım 1924'ten sonra Letonya ile oynanan 6 maçta 1 yenilgi ve 5 beraberlik almıştı.

SIRADA CEBELİTARIK VAR

Ay-yıldızlılarımız, 13 Kasım'da Cebelitarık'ı evinde ağırlayacak, 16 Kasım'da ise Karadağ ile deplasmanda mücadele edecek. 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum