Pilot İl Kastamonu Projesi; Davutoğlu’nun masasında;

Pilot İl Kastamonu Projesi; Davutoğlu’nun masasında

Daha İyisi Mümkün Kastamonu Platformu Kurucusu Fatih Köse’nin çağrısına ilk cevap Gelecek Partisi’nden geldi....

 Yaklaşık bir milyon Kastamonulunun yaşadığı İstanbul başta olmak üzere metropollerdeki nüfus yoğunluğunun Anadolu’ya paylaştırılması noktasında uzun süredir kamuoyuna açıklamalarda yapan ve bununla alakalı hazırladığı sunumu siyasi partilerin il temsilcileriyle paylaşan Köse, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’yla görüştü.

 

Geçtiğimiz günlerde Kastamonu’daki siyasi partilerin temsilcilerine ‘'METROPOLLERDEN ANADOLUYA KESİN DÖNÜŞ - PİLOT İL KASTAMONU' isimli projesini aktaran Köse’nin çağrısına ilk cevap Gelecek Partisi İl Başkanı Halil İbrahim Tur’dan geldi. Tur’un daveti üzerine Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’yla görüşen ve projesini aktaran Köse, Kastamonu’nun geriye göçte insiyatif alması gerektiğine dikkat çekerek; ilimizin potansiyeline vurgu yaptı.


 

Köse, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘’

 

Geçen günlerde iktidar ve muhalefetin Kastamonu İl Başkanlarına 'METROPOLLERDEN ANADOLUYA KESİN DÖNÜŞ - PİLOT İL KASTAMONU' isimli düşüncelerimizi göndermiş, hangi parti olursa olsun memlekete hizmet noktasında faydası olacaksa detaylarını paylaşacağımızı ifade etmiştik. Bu çağrıya cevap veren Gelecek Partisi Kastamonu İl Başkanı Sayın Halil İbrahim Tur, Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Prof. Dr Ahmet Davutoğlu'ndan bu yoğun gündem içerisinde randevu alarak, kendilerine düşüncelerimizi aktarma fırsatı oluşturmuştur. Sayın Davutoğlu, düşüncelerimizi beğenmiş, önümüzdeki süreçte herhangi bir görev almaları durumunda bu konuda elinden geleni yapacağını ifade etmiştir.

Diğer partilerimizin İl Başkanlarının muhtemel davetlerine de iştirak etmeyi bir görev bildiğimizi tekrar ifade ederiz’’ dedi.

 

Genel Başkan Davutoğlu’na yaptığı sunumda tersine göç için devlet tarafından karar alınması gerektiğini söyleyen Köse, başta Kastamonu olmak üzere bir çok ilin bu konuda insiyatif alması gerektiğine dikkat çekti.

 

Başkan Davutoğlu ise; bu projenin bir dönem Trakya üzerine düşünüldüğünü fakat kendisinin de Anadolu’nun daha isabetli bir konum olacağı yönünde bir görüş öne sürdüğünü kaydetti.

Başkan Davutoğlu, 14 Mayıs 2023 seçimleri sonrasında görev almaları durumunda bu projenin uygulanması noktasında aktif rol alacaklarını; Kastamonu’daki ormanlık alanların da zarar görmeden kıraç arazilere yeni mahalleler kurularak düzenli bir yapılaşma noktasında hassasiyet göstereceklerini kaydetti.



 

 

Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Kastamonululara selamlarını da iletti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum