Hoşgeldin Rama‘ZAM’;

Hoşgeldin Rama‘ZAM’

Yaklaşık 2 yıldır bir türlü gündemden düşmeyen fiyat artışları, özellikle dar gelirli vatandaşların geçim sıkıntısını dayanılmaz hale getirdi....




Hemen her gün iğneden ipliğe tüm ürünlere gelen zamlar, mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte büyük bir hız kazanırken, Ramazan’ın ilk günü market raflarındaki fiyat artışları çılgınlık boyutuna ulaştı.

Henüz bir ay önce küçük de olsa indirim ve fiyat sabitleme açıklaması yapan marketlerde Ramazan’ın ilk günü gıda ürünlerindeki artış dikkat çekiyor. Et ve süt ürünlerindeki durdurulamayan artışın Ramazan ayının ilerleyen günlerinde artarak devam etmesi bekleniyor.

VATANDAŞIN ENFLASYONU ÇOK FARKLI

Gıda enflasyonunu kontrol altına alabilmek için ekonomi yönetiminin baskı ve para cezası uyguladığı zincir marketlerin açıkladığı sabit fiyat uygulamasının ardından zam yağmuru hızlandı.

Üreticilerin uyarılarda bulunduğu et ve süt ürünlerinde zamlar yüzde 60'a dayanırken, mutfağın temel ürünü olan kuru soğan bile 20 TL sınırına geldi.

Ocak ayında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ‘fiyat sabitleme ve indirim' çağrısına karşılık birçok zincir market bir aylık süre ile binlerce üründe fiyatları sabitlediğini açıklamıştı. Şubat ayında yüzde 7.36'lık aylık artış ile rekor kıran gıdada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 69.33 seviyesinde. TÜİK'in Şubat ayı enflasyon verilerinde fiyatı en çok artan ürün ise yüzde 24.56 ile sebze grubu olmuş, meyvede de yüzde 10.47'lik bir aylık artış açıklanmıştı. Ancak açıklanan rakamlara karşın, vatandaşın enflasyonunun çok daha fazla olduğu da aşikar. Dar ve sabit gelirli vatandaşlar, Ramazan’ın daha ilk gününden iftar sofrasına koyacağı lokmanın hesabını yapmaya başladı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum