KASDER'den ültimatom;

KASDER'den ültimatom

>>>KASDER Genel Başkanı Remzi Şen; “Demokrasinin en temel kriterlerinden biri olan ‘temsilde adalet’ ilkesinin hayat bulabilmesi adına 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan genel seçimlerde Kastamonulu adaylara yer verilmesi kaçınılmaz bir gerçektir ve bu bizim talebimizdir, olmazsa olmazımızdır. İ...

stanbul’un tüm seçim bölgelerinde birbirinden kıymetli ve liyakatli aday adayı olan hemşehrilerimize listelerinde seçilebilecek sıralarda yer veren siyasi partilere desteğimizin tam olacağını, Kastamonulu adaylara yer vermeyen siyasi partilere oy vermeyeceğimizi, verdirmeyeceğimizi ve çok açık bir şekilde karşılarında olacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek isteriz” dedi.

 

 

 

Merkezi İstanbul’da bulunan Kastamonulular Dayanışma Derneği (KASDER) Genel Başkanı Remzi Şen, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şen, açıklamasında İstanbul'da yaşayan her 10 kişiden birinin Kastamonulu olduğuna vurgu yaparak, genel seçimlerde Kastamonulu adaylara yer verilmesi gerektiğini söyledi. Genel Başkan Şen açıklamasında; "Kastamonulu adaylara yer vermeyen siyasi partilere oy vermeyeceğimizi, verdirmeyeceğimizi ve çok açık bir şekilde karşılarında olacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek isteriz" dedi.

"İSTANBUL’DA YAŞAYAN HER 10 KİŞİDEN 1’İ KASTAMONULU"

KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Bugün Kastamonu’da 400 bin civarında insanımız yaşarken, Kastamonu dışında 2,5 milyon Kastamonulu yaşamaktadır. Bunun 1,5 milyonu ise İstanbul’da ikamet etmekte, çalışmakta, üretmekte ve vergi vermektedir. KAS-DER; İstanbul’da yaşayan 1,5 milyon Kastamonulu hemşehrilerimizin yardımlaşmasını ve dayanışmasını sağlamak adına 41 şubesi, 85 bin üyesi ile tam 38 yıldır faaliyetlerini sürdüren güçlü ve etkin bir sivil toplum kuruluşudur. İstanbul’un demografik yapısına baktığımızda en fazla nüfusa sahip vilayetlerin başında Kastamonu gelmektedir. İstanbul’da yaşayan her 10 kişiden 1'i Kastamonuludur. Demokrasinin en temel kriterlerinden biri olan ‘temsilde adalet’ ilkesinin hayat bulabilmesi adına 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan genel seçimlerde Kastamonulu adaylara yer verilmesi kaçınılmaz bir gerçektir ve bu bizim talebimizdir, olmazsa olmazımızdır. İstanbul’un tüm seçim bölgelerinde birbirinden kıymetli ve liyakatli aday adayı olan hemşehrilerimize listelerinde seçilebilecek sıralarda yer veren siyasi partilere desteğimizin tam olacağını, Kastamonulu adaylara yer vermeyen siyasi partilere oy vermeyeceğimizi, verdirmeyeceğimizi ve çok açık bir şekilde karşılarında olacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek isteriz" dedi.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum