"Kastamonu'muza ahşabı sevdirmeye çalışıyoruz";

"Kastamonu'muza ahşabı sevdirmeye çalışıyoruz"

Kastamonu Halk Eğitim Merkezi'nin Kuzeykent'te açmış olduğu atölyelerde, Kastamonu'ya özgü ürünler üretilmeye devam ediyor....

Atölyelerde, mücevher kutuları, hediyelik eşyalar, çeşitli aksesuarlar üretiliyor. Ahşap Oymacılık Kursu Usta Öğreticisi Nuri Sevinç konu hakkında yaptığı açıklamada; " Kastamonu halkıyla birlikte, ahşap değerleriyle ilgili çeşitli ürünler yapmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar Kastamonu'muza ahşabı sevdirmeye çalışıyoruz" dedi.

Halk Eğitim Merkezi'nde görevli Ahşap Oymacılık Kursu Usta Öğreticisi Nuri Sevinç ve Cezaevinde ahşap oymacılık kursu veren Usta Öğretici Ali Akkuş atölyelerde verilen kurslara yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

"ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR KASTAMONU'MUZA AHŞABI SEVDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Kastamonu Halk Eğitim Merkezi'nde Ahşap Oyma Usta Öğreticisi olarak görev yapan Nuri Sevinç; "Buraya Çorum İskilip Halk Eğitim Merkezi'nden bir buçuk yıl önce geldim. Müdür Bey'in vermiş olduğu imkanlar çerçevesinde bir atölye kurduk. Kastamonu halkıyla birlikte, ahşap değerleriyle ilgili çeşitli ürünler yapmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar Kastamonu'muza ahşabı sevdirmeye çalışıyoruz" dedi.

"ATÖLYEMİZDE TAKI SANDIKLARI, MÜCEVHER KUTULARI, AKSESUAR MALZEMELERİ YAPIYORUZ"

Sevinç, burada yapılan çalışmalar hakkında da bilgi vererek; "Burada ahşap oyma ve sedef kakma üzerine kurs veriyoruz. Atölyemizde takı sandıkları, mücevher kutuları, aksesuar malzemeleri yapıyoruz. Atölyemizde kursiyerlerimize genellikle mücevher kutuları, takı sandıkları gibi malzemelerin ham maddesini burada üretiyoruz. Ürettiğimiz bu malzemeleri içeride kursiyerlerimizin eşliğinde ahşap oyma sanatının nasıl yapılacağını göstererek onları nakşetmelerini sağlıyoruz. Ürettiğimiz bu ürünleri de Halk Eğitim Merkezi'mizin teşhir salonunda sergiliyoruz. Talep eden misafirlerimize, dışarıdan gelen turistlerimize teşhirini yapıyoruz" diye konuştu. 

ALİ USTA, CEZAEVİNDE AHŞAP OYMA KURSU VERİYOR

Kastamonu Halk Eğitim Merkezi'nde görev alan bir diğer Usta Öğretici Ali Akkuş ise; "Mesleğim ahşap oymacılık. Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde özellikle Kastamonu Cezaevimizde ahşap oyma kursu veriyorum. Halk Eğitim Merkezi'mizin kendi atölyesinde de kurs veriyorum. Cezaevinde üretilen bütün ürünlerimiz, hediyelik eşyalarımız, ahşap oyma ürünlerimiz, Halk Eğitim Merkezi'mizin kursunda yapılıyor" dedi.

"ÜRETTİĞİM ŞEYLERİ GÖREYİM DİYEREK BU KURSA KATILDIM"

Halk Eğitim Merkezi'nin atölyelerinde ahşap oymacılık eğitimi alan kursiyerlerden Dilek Gevgeşoğlu; "Ahşap oyma kursuna geliyorum. Kendim için de bir şeyler yapayım, kendime zaman ayırayım, yaptığım ürettiğim şeyleri göreyim diyerek bu kursa katıldım. Halk Eğitim Merkezi'nde Filiz hocama sordum, 'Hocam ben Ahşap Oyma Kursuna gitmek istiyorum kursunuz var mı, açılacak mı?' dedim. O da beni buraya Kuzeykent'teki Halk Eğitim kursumuza yönlendirdi. Onun sayesinde geldim" ifadelerine yer verdi. 


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum