“Onursuz  tekliflere  KAPALIYIZ”;

“Onursuz tekliflere KAPALIYIZ”

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz, 14 Mayıs seçimleri öncesinde, milletvekili aday adaylarının gazetecilere yönelik kapalı zarfla para teklifinde bulunulmasını sert bir dille kınadı....

Bu konuda meslektaşlarından bazı ihbarlar aldıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, onursuz her türlü teklife Kastamonu basını olarak kapalı olduklarının altını çizdi.

Başkan Yılmaz’ın açıklaması şu şekilde:

“Kastamonu, basın kültürü ile yoğrulmuş bir kenttir. Bu kentte 150 yılı aşkın süredir gazete vardır. Tarihine yakışır bir gazeteciliği bu kentte sürdürmek olmazsa olmazımız. Bizler Kastamonu genelinde görev yapan gazeteciler, çalıştığımız kurumlardan emeğimiz karşılığında hak ettiğimiz ücret-maaşı alan ve bu meslekle hayatını idame ettiren insanlarız. Ne bir siyasi partinin, ne bir aday adayının, ne de bir kurumun vereceği paraya ihtiyacımız olmadığını, hiçbir kurumun, siyasi partinin veya adayın açıklamasını da para karşılığında yazmadığımızı, bundan sonra da yazmayacağımızı buradan belirtmek istiyoruz. Son dönemde bazı milletvekili aday adaylarının gazetecilere kapalı zarf içinde para teklifi, ne kadar ahlaktan yoksun ise zarfı almak da o derece ahlaksızlıktır. İlimizde görev yapan gazeteciler her zaman, insan hakları, adalet ve demokrasi için halkın haber alma özgürlüğü amacıyla görev yapmışlardır. Bu görevleri yaparken şehit olmuş, yaralanmış, şiddete maruz kalmış, gözaltına alınmış veya tutuklanmıştır. Bütün bunlar ortada iken, Kastamonu’da gerçek anlamda gazetecilik yapan arkadaşlarımızın tamamı hiçbir zaman kendilerine yönelik böyle onursuzca bir teklife prim vermemiş ve bundan sonra da vermeyecektir. Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti olarak bu tür hareketleri şiddetle kınıyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla...”

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum