“Mısır unundan baklava olmaz”;

“Mısır unundan baklava olmaz”

İGM’DE, MESLEK LİSELERİ HAKKINDA HAZIRLANAN KOMİSYON RAPORUNUN GÖRÜŞÜLMESİ ÜZERİNE SÖZ ALAN İGM ÜYESİ ABDULLAH UÇAR; “Mısır unundan baklava olmaz”...

Kastamonu İl Genel Meclisi Ekim ayı olağan toplantılarının 4’ncü birleşimi, İGM AK Parti Grup Başkanı Mehmet Butur başkanlığında gerçekleştirildi.  Toplantının gündeminde komisyon raporları yer aldı. Komisyon raporları arasında en dikkat çeken rapor ise AK Parti Pınarbaşı İGM Üyesi Kazım Gül tarafından okunan Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporu oldu. Söz konusu raporda mesleki eğitim veren okulların durumu yer aldı. Konuyla ilgili söz alarak konuşan MHP İGM Üyesi Abdullah Uçar; “Mısır unundan çörek olur baklava olmaz. Veliye bunu anlatmak, ikna etmek lazım. Biz mısır unundan baklava yapacağız diye uğraşırsak boşa zaman harcarız” dedi.

Kastamonu’da mesleki eğitim alan öğrencilerin bir an önce meslek sahibi yapılması için neler yapılabileceği ve Organize Sanayi Mesleki Eğitim Merkezi’nin ne olduğu gibi konuların araştırılması için hazırlanan Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’nun raporu okundu.  Ak Parti Pınarbaşı İGM Üyesi Kazım Gül tarafından okunan raporda bu konularla ilgili bilgilere yer verildi.

UÇAR; “VELİYE ANLATMAMIZ VE İKNA ETMEMİZ LAZIM”

Konuyla ilgili olarak MHP İGM Üyesi Abdullah Uçar; “Akademik başarı sağlayamayacak öğrenci ancak lise bitirebilir, lise diplomasını alır, ondan sonrası olmaz. O öğrencinin de lise diploması çok fazla işine yaramaz. Avrupa Birliğine dâhil ülkeler, elinde meslek lisesi diploması olmayan ya da ustalık kalfalık belgesi olmayan herhangi bir yere ya da fabrikaya işçi olarak almıyor. İleride Türkiye’nin de gideceği yer budur. O anlamda hem işverenlerimiz hem okullarımız bunun alt yapısını mutlaka hazırlamak durumunda. Mısır unundan çörek olur baklava olmaz. Veliye bunu anlatmak, ikna etmek lazım. Biz mısır unundan baklava yapacağız diye uğraşırsak boşa zaman harcarız.”

DEMİR; “BAŞARISIZ ÇOCUKLAR GİDİYOR’ İMAJI YARATILDIĞI İÇİN İNSANLAR ÇOCUKLARINI GÖNDERMİYOR”

MHP Seydiler İGM Üyesi Kazım Demir ise; “Devletimizin, Milli Eğitim bakanlığımızın bu konuya ciddi anlamda eğilmesi lazım. Mesleki okullarımızda puanları çok düşük. ‘Başarısız çocuklar gidiyor’ imajı yaratıldığı için insanlar çocuklarını getirmiyor. Bunun için milli eğitim bakanlığı, özel bir çalışma yaparak, okullarımızın puanlarını mı yükseltecek teşviklerini mi yükseltecek bilemiyoruz ama bir şeyler yapılmalı. Sadece bu ilde kalmamalı meclisimiz TBMM’ye de gitmeli bu konu. Mutlaka teşvik verilmeli” dedi.

Söz konusu rapor Milli eğitim ve Ticaret Odası Başkanlığı2na gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda İhsangazi Enbiya köyü, Araç’ın Alınören köyü, Araç’ın Yukarı Araç Mahallesi ve Daday’ın Akpınar köyü sınırları içinde yer alan bölgelerde hammadde üretim sürelerinin uzatılması talepleri üzerine hazırlanan komisyon raporları görüşülerek, karara bağlandı. Toplantının bir diğer gündem maddesinde Araç’ın İğdir köyü merkezinden geçen ve yapılan düzenlemeler neticesinde yol ağından çıkan 3 km’lik yolun tekrardan yol ağına alınması hakkında hazırlanan Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu raporu da İl Özel İdaresi’ne gönderildi. Toplantıda son olarak Tosya Akbük köyü ile ilgili imar düzenlenmeleri ile ilgili de teklif ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi. (Nihan Kıran)

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum