‘MHP, asla yanlış işler içinde olmaz’;

‘MHP, asla yanlış işler içinde olmaz’

MHP İl Başkanı Emin Çınar, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi...

MHP İl Başkanı Emin Çınar, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Çınar, 11 Ağustos’ta Batı Karadeniz genelinde meydana gelen sel felaketi sonrası MHP’nin çalışmalarını ve CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in belediye meclisinde alınan kararlar hakkındaki iddialarına cevap verdi.

Kastamonu’nun 10 ilçesi ve çevre illeri etkileyen sel felaketinin ardından MHP’nin yaptığı çalışmaları aktaran İl Başkanı Emin Çınar, şunları kaydetti; “11 Ağustos tarihinde Kastamonu, Bartın ve Sinop vilayetlerinde yaşanan sel felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 11 Ağustos’ta Kastamonu Bozkurt, Çatalzeytin, İnebolu Özlüce, Şenpazar, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerimizde yaşanan sel felaketinden etkilenen tüm hemşerilerime bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bölgemizde yaşanan afeti ilk olarak genel merkezimize ilettik. Mahalli İdarelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sadir Durmaz ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Edip Semih Yalçın’a konuyu arz ettik. Genel başkanımızla yapılan istişare neticesinde, bölgemize hızlı bir şekilde milletvekilleri ve genel başkan yardımcımızdan oluşan bir heyet intikal etti. Bölgede yaşanan afeti yerinde inceleme fırsatını buldular. Hükümet yetkililerine yaşanan afetin büyüklüğünü anlatarak bölgeye hızlı bir şekilde devletin müdahalesinin hızlı bir şekilde gerçekleştiğini hep birlikte gördük. Cumhur İttifakı’nın değerli bakanlarına bölgemizde yapmış oldukları çalışmalardan dolayı şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. 6 valimizin görevlendirilerek, bölge sorunlarının hızlı bir şekilde giderilmesi sonucunda, elektrik, içme suyu ve alt yapı problemleri hızlıca çözüme kavuştu. Bu hafta itibariyle Çatalzeytin ilçemizde maddi hasarlı bir sel felaketi gerçekleşti. İnşallah başka afetler yaşamayız.”

“TÜRK MİLLETİNİN VARLIĞI VE BEKASI BİZİM İÇİN HER ŞEYİN ÖNÜNDEDİR”

MHP olarak Cumhur İttifakı çerçevesinde gerekli çalışmaları yerine getirme gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Çınar, şunları söyledi; “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bizlere vermiş olduğu talimatları siyasetimize rehber olarak görüyor ve çalışmalarımızı ona göre yürütüyoruz. Cumhur İttifakı’nın yarınları için, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk halkının huzurlu bir yaşama kavuşması için, ittifakın güçlenerek var olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zaman zaman kendi içerimizde de eleştiri ve tenkitler yaşayacağımız anlar da söz konusu olabiliyor. Ama biz siyasetimizi genel başkanımızın ortaya koyduğu tavır çerçevesinde yürüten bir siyasi hareketiz. Türk milletinin varlığı ve bekası bizim için herşeyin önündedir. Yerel yönetim olarak da belediyemiz birçok projeyi hayata geçirmek için bir gayretin içerisinde. Budamış ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde alt yapı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Arıtma tesisimiz son aşamalarına geldi. Kuzeykent Mahallemizde Millet Bahçemizin projelendirme aşaması bitti, hızlı bir şekilde faaliyetleri devam ediyor. Belediyemiz tüm birimleri ile beraber hızlı bir şekilde çalışma temposu içerisinde.”

“HİKMET ERBİLGİN ÜSLUBUNUN DIŞINDA BİR SİYASET YAPMIYOR”

Belediye Meclisindeki arsa satışıyla ilgili iddialara da cevap veren MHP İl Başkanı Emin Çınar; “Zaman zaman kararlar alınıyor. Bu kararlar birilerini memnun edebilir, birileri de farklı bir şekilde memnuniyetsizliklerini dile getirebilir. CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Kuzeykent bölgesindeki bir arsa satışının encümene yetki verilmesiyle alakalı bir konuyu dile getirdi. Belediyeler zaman içerisinde kendi ihtiyaçları doğrultusunda arsaların satışlarını sunarlar. Bu noktada Kuzeykent Mahallesindeki 937 ada 377/371 parselin bulunduğu yerdeki arsa konusu meclis gündemine getirildi. Meclis’ten arsanın kiralanması, satışı ve başka türlü değerlendirilmesi üzerine yetki talebinde bulunuldu. Bu yetki talebinin ortaya konulduğu esnada da Belediye Meclisinde bulunan bütün arkadaşlarımız MHP, AK Parti ve CHP meclis üyelerimizin her birinin oy birliği ile encümene bu noktada bir yetki verilmesi kararı alındı. Akabinde CHP İl Başkanı, sanki bir şeyi bulmuşçasına basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Hikmet Erbilgin’e bir şey sormak istiyorum; Böyle bir kararın altına bütün meclis üyelerimiz imza atarken, bu yetkiyi verirken, bir gün sonra böyle bir açıklamayı yaparken kendi meclis üyelerine hakimiyeti söz konusu değil midir? Hikmet Erbilgin, sadece MHP belediyesinin varlığı olduğu bir dönemde siyaset yapmamaktadır. Geçmiş dönemde de bu siyaseti yapmakta idi. Aynı şekilde il başkanlığı görevi vardı. Onlarca arsa satışının gerçekleştirildiği bir önceki dönemin içerisinde acaba hangi basın mensubunu davet edip de endişelerini ve kaygılarını dile getirdi. Özellikle kendi kulvarına MHP’yi çekmek siyasi gayreti içerisinde midir? 2 buçuk yıl içerisinde belediyemiz belki de ilk defa böyle bir karar veriyor. Hem de meclis üyelerinin tamamının oy birliği ile... Henüz arsanın satışı ile ilgili bir irade gösterilmedi. Bu yetki alındı, yarın birgün ihtiyaç olursa satışına da karar verilebilir. Her şeyin altında bir olumsuzluk araması çirkin bir siyaseti ortaya koyma iradesinin dışında bir şey değildir. Hikmet Erbilgin üslubunun dışında bir siyaset yapmıyor. MHP’yi, kamuoyunun gözünde olumsuz bir noktaya taşımanın peşinde. Şunu çok iyi bilsin ki Milliyetçi Hareket Partisi asla yanlış işler içerisinde olan bir siyasi hareket değildir” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum