"Afetin yaralarını dayanışma ile saracağız";

"Afetin yaralarını dayanışma ile saracağız"

Türk Eczacıları Birliği, vatandaşların yanı sıra bölgede zarar gören meslektaşları için de harekete geçti. Depremzede vatandaşların yanında olduğu kadar, meslektaşlarını da yalnız bırakmayan Türk Eczacılar Birliği, başlattığı 'Eczacı İçin Birlikteyiz' destek kampanyasına destek çağrısında bulundu....

Türk Eczacılar Birliğinden yapılan açıklamada; "Tüm Bölge Eczacı Odalarımızı ve Meslektaşlarımızı, İlaç Sanayimizi, Ecza Kooperatiflerimizi ve Dağıtım Kanallarımızı bu süreçte dayanışma içerisinde olmaya, birlikte güçlenmeye, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı birlikte güçlendirmeye 'Eczacı için Birlikteyiz' dayanışmamıza destek olmaya davet ediyoruz. Depremden zarar gören meslektaşlarımızın yaşadığı tüm zorlukların üstesinden Birlik’te geleceğiz, afetin yaralarını hep birlikte dayanışma ile saracağız" denildi.

 

Kahramanmaraş'ta etkili olan depremlerin ardından Türk Eczacılar Birliği koordineli bir şekilde bölgenin yaralarını sarmak adına seferber oldu. Deprem bölgesinde ilaç ihtiyacını gidermek için sahra  eczaneleri kuran Türk Eczacılar Birliği, ilaç noktasında olası bir sıkıntının yaşanmasının önüne geçti.  Türk Eczacılar Birliği tarafından koordine edilen sahra eczanelerinde gönüllü eczacılar, bölgeye hizmet sunmaya devam ediyor.

"SAHRA ECZANELERİMİZ GÖNÜLLÜ MESLEKTAŞLARIMIZIN KATKILARIYLA HİZMET SUNMAYA DEVAM ETMEKTEDİR"

Türk Eczacılar Birliği, yeni bir açıklama yayınladı. Birlik tarafından yapılan açıklamada depremin ilk anından itibaren bölgedeki vatandaşların yaralarını sarmak için eczacıların seferber olduğu vurgulanarak; "Birliğimizin koordinasyonunda tüm Bölge Eczacı Odalarımız ve ülkemizin dört bir yanından meslektaşlarımız harekete geçmiş; bölgedeki vatandaşlarımızın yaralarını sarabilmek, dertlerine deva olabilmek adına seferberlik ilan etmiştir. Eczacılık mesleğini değerinin ve meslektaş dayanışmasının gücünün tüm ülkemizde görünür olmasını sağlamışlardır. Bölge Eczacı Odaları ile koordinasyon halinde tanımlanan ihtiyaç doğrultusunda sahra eczanelerimiz gönüllü meslektaşlarımızın katkıları ile hizmet sunmaya devam etmektedir" denildi. 

"BÖLGEDEKİ ECZANELERİMİZİ YENİDEN AYAĞA KALDIRMAK ADINA BİRLİĞİMİZ TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETMİŞ DURUMDA"

Deprem felaketinden etkilenen eczacılar için de dayanışma çalışmalarının başlatıldığı belirtilerek, bu çalışmalar şu şekilde ifade edildi; "Birliğimizin önceki hizmet binası depremin ilk haftası itibari ile barınma sorunu yaşayan meslektaşlarımız, eczacılık fakültesi öğrencileri ve aileleri için 250 yatak kapasiteli Afet Sonrası Barınma Merkezine dönüştürülmüştür. Türk Eczacıları Birliği Artı Sigorta, ilk gün itibari ile sahada eczanesi zarar gören meslektaşlarımız ile irtibata geçerek gerekli hasar tespit ve ilgili sigorta işlemlerini başlatmış, 1 Mart itibari ile de ilgili sigorta ödemeleri yapılmaya başlanmıştır. Depremde vefat eden meslektaşlarımızın yakınlarına Türk Eczacıları Birliği Artı Sigorta Ferdi Kaza Poliçesi kapsamında 100 bin TL ödeme gerçekleştirilmektedir. Depremde hayatını kaybeden meslektaşlarımızın çocuklarına Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti kararı uyarınca öğrenim hayatları boyunca burs imkanı sağlanmıştır. Bunlara ek olarak, Depremden zarar gören meslektaşlarımızın yaralarını sarmak, ekonomik olarak katkı sağlamak ve bölgedeki eczanelerimizi yeniden ayağa kaldırmak adına Birliğimiz tüm imkanlarını seferber etmiş durumdadır. Söz konusu çalışmalar çok yönlü olarak sürdürülmektedir."

250 BİN TL GERİ ÖDEMESİZ NAKİT AFET DESTEĞİ SÜRECİ 1 MART'TA BAŞLADI

Açıklamanın devamında ise şunlar kaydedildi; "Depremden en büyük hasarı gören ve ilgili işlemlerin Eczacı Odalarımız aracılığıyla yürütülmesinde zorluk yaşanabilecek Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Malatya illerimizdeki meslektaşlarımıza hasar bilgilerini Birliğimize iletmelerini sağlayacak SMS linkleri ulaştırılmıştır. Olası soru ve sorunlar için meslektaşlarımızın ulaşabileceği Çağrı numaraları hakkında bilgilendirme yapılmış, ayrıca söz konusu çağrı alanımızda görev yapan çalışanlarımızın SMS bildirimlerine geri dönüş yapamamış meslektaşlarımızla iletişime geçerek gerekli bilgilendirmeleri yapmaları yönünde koordinasyon sağlanmıştır. Bu 5 il dışında kalan ve depremden etkilenen diğer illerimizdeki meslektaşlarımızın hasar bildirimlerinin ilgili Bölge Eczacı Odalarımız aracılığı ile yürütüleceği konusunda ilgili Bölge Eczacı Odalarımıza bilgilendirme yapılmıştır. Gelen bildirimlere bağlı olarak ilk aşamada, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetimizin aldığı karar doğrultusunda Yardımlaşma Sandığı üyesi olan ve depremde eczaneleri Yıkılan, Ağır Hasar Gören ve Acil Yıkım Kararı alınan meslektaşlarımıza yönelik 250 Bin TL tutarında geri ödemesiz nakit afet desteği sağlanmasına ilişkin süreç 1 Mart itibari ile başlatılmıştır. Bu kapsamda yapılan ödeme miktarı 44 milyon TL şeklinde gerçekleşmiştir. Birliğimize yapılan bildirimler doğrultusunda, geri ödemesiz olarak Türk Eczacıları Birliğince Meslektaşlarımıza sağlanacak bu nakdi afet desteğinin yaklaşık 150 milyon TL’lik bir bütçeye denk geleceği hesaplanmış olup afet destek bütçesinin meslektaşlarımıza aktarılmasına ilişkin süreç devam etmektedir. Aynı şekilde Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti kararı ile depremde vefat eden TEB Yardımlaşma Sandığı üyesi meslektaşlarımızın yakınlarına sağlanacak 50 bin TL vefat yardımı ile vefat eden meslektaşlarımızdan eczanesi 'yıkılmış veya acil yıkılacak veya ağır hasarlı' olarak belirlenenlere sağlanacak 250 bin TL tutarındaki afet desteği Birliğimize iletilen veraset ilamına bağlı kalınarak yakınlarına yapılmaktadır."

“ECZACI İÇİN BİRLİKTEYİZ” DESTEK KAMPANYASI

2 Mart tarihinde duyurusu yapılan Türk Eczacılar Birliği'nin de kendi kaynakları ile katkı sunacağı “Eczacı İçin Birlikteyiz” destek kampanyası kapsamında oluşturulacak fon aracılığı ile eczanesi depremden zarar gören Yardımlaşma Sandığı üyesi olmayan eczacıların da desteklenmesine yönelik çalışmalara devam edileceği vurgulandı. İlgili bilgilendirmeler ayrıca yapılacağı kaydedildi. Devamında;  "Tüm Bölge Eczacı Odalarımızı ve Meslektaşlarımızı, İlaç Sanayimizi, Ecza Kooperatiflerimizi ve Dağıtım Kanallarımızı bu süreçte dayanışma içerisinde olmaya, birlikte güçlenmeye, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı birlikte güçlendirmeye 'Eczacı için Birlikteyiz' dayanışmamıza destek olmaya davet ediyoruz. Depremden zarar gören meslektaşlarımızın yaşadığı tüm zorlukların üstesinden Birlik’te geleceğiz, afetin yaralarını Hep Birlikte dayanışma ile saracağız." 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum