Parçal: Kastamonu'da yapı denetimi iyi uygulanıyor;

Parçal: Kastamonu'da yapı denetimi iyi uygulanıyor

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı olağan toplantılarına başladı. Meclis Başkanı Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen Mart ayı olağan toplantılarının ilk oturumunda 6 gündem maddesi görüşüldü....



İlk 2 gündem maddesinde Daday'a bağlı Kavakyayla köyünde yer alan ilgili parsel üzerinde sağlık tesisi geriatri merkezi yapımına ilişkin hazırlanan İl Özel İdaresi'nin imar planları teklifi görüşüldü. Teklif meclisin oy birliğiyle kabul edildi.

PARÇAL; "FABRİKALARA KARŞI DEĞİLİZ AMA"

İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Kronospan fabrikasının genişletilmesi ile ilgili imar isteği üzerine konuşarak şunları kaydetti; “Zemin etütlerini başlatmıştık köylerde. Kastamonu'da da şuanda görünüyor ki bütün belediyelerin önüne bakarak, çok katlı gitmemeleri konusunda bir hassasiyet olması gerektiği anlaşılıyor. Tabi son zamanlarda Kastamonu'da da SFC (Kronospan) Fabrikasının genişletmeyle ilgili imar istediğini duydum. Kastamonu genişliyor, belediye bizim alanımızda ve yetkimizde değil, ama İl Genel Meclisi üyeleri aynı zamanda merkezde de seçiliyor. Öyle bir yetkimiz yok ama vatandaşlarımızdan gelen rahatsızlıkları da dillendirmek ve tartışmak görevimiz. Beyçelebi Mahallesi tarafındaki Olukbaşı'nda tüm vatandaşların rahatsız olduğunu görüyoruz. Bana göre orası, ikinci ek tesis yapılarak bir baca dahi kaldıracak durumda değil. Hepimiz Kastamonu'da yaşıyoruz, gelip geçerken görüyoruz. İkinci organize sanayimizin 750 dönümü kamulaştırmaları bitti, Mayıs-Haziran gibi tahsisleri başlayacak. Bizim tavsiyemiz ikinci bir bacayı Kastamonu'ya değil, organize sanayiye yapılmasını öneriyoruz. Kastamonu Entegre, fabrikasını taşımaya başlayacak, yeni yatırıma girdiler, orası kalkacak. Bu konudaki vatandaşımızın rahatsızlığını da dillendirmiş olayım. Kastamall'ün sağa-sola, her yere açılması gerekecek. Yüksek katlı bir yatırımın artık olacağını veya böyle bir şeye cesaret edileceğini düşünmüyorum. Onun için Kastamonu'nun o taraflara açılması için o şekilde bir çalışmanın uygun olmayacağını söylemek istiyorum. Burası bizim alanımızda değil, oranın üstü köy, tam sınırda kalıyor. Ben bunu valimize de ifade ettim, eğer bu bizim alanımızda olsaydı bu sanayi imarı, biz buna meclis olarak onaylanmayacağı yönünde görüşlerimi bildirdim. Buradan çok ekmek yiyen insanlar var, fabrikalara karşı değiliz ama genel olarak Olukbaşı'nda bunun olmaması yönünde kanı var. İnsanların sağlığını düşünmek, onların sıkıntılarını dile getirmek zorundayız” dedi. 

ÖZDEMİR; "KEŞKE İLÇELER İÇİN DE AYNI HASSASİYETİ GÖSTERSEYDİNİZ"

Parçal'ın konuşması üzerine söz alan AK Parti Cide İGM Üyesi Mehmet Arif Özdemir; "Başkanım, çevre konusundaki gösterdiğiniz hassasiyet çok önemli. Ancak ilçeler için de keşke aynı hassasiyeti gösterseydiniz" dedi.

CEBECİ: "YASALAR, YAMALI BOHÇAYA DÖNDÜRMEDEN UYGULANMALI"

AK Parti Azdavay İGM Üyesi Fahrettin Cebeci de; "Çok güzel programlar yapılıyor ama biz elimizden geldiği kadar yasaları delmek için çabalıyoruz. Geçmişte imarda olan arkadaşlarımız bunların sıkıntısını çok yaşadı, yaşıyoruz da. Ama görüldü ki çıkan yasalar insanlar için çıkıyor. Hem belediyelerimiz, hem özel idarelerimiz bu yasaları bozmadan, parçalamadan neyse çıktığı gibi uygulamalı. Böyle olması gerektiğini de yaşadığımız afetlerden, selden, depremden gördük. Elimizden geldiği kadar siyasi olan arkadaşlarımız, yasaları delmeden yamalı bohçaya döndürmeden bunları uygulamak gerektiğini söylüyorum" dedi.

PARÇAL; "YASALARI EN GÜZEL UYGULAYAN İLLERDEN BİRİYİZ"

İl Genel Meclis Başkanı Güray Parçal da İGM Üyesi Cebeci'nin ifadeleri üzerine söz alarak; "Bunları en güzel uygulayan illerden biriyiz. Bunu da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün hassasiyetinden biliyoruz. Çoğu yapı denetim firması ceza yedi, kapatıldı. O disiplin burada devam etti, ilk baştan bu tarafa. Diğer illerdeki durumu bilmiyorum ama Kastamonu'da yapı denetimin iyi uygulandığını düşünüyorum. Yılardır da bu sektörün içinde olduğumuz için yakinen de biliyoruz."

SU TAHSİSİ TEKLİFLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Gündemin bir diğer maddesinde Hanönü Bölükyazı köyünü içme suyuna kavuşturmak amacıyla isale edilecek Tahtadağı membaına ait ihtilafsız tahsis kararı alınması hakkındaki İl Özel İdaresi'nin ilgili teklifi görüşüldü. Teklif meclisin oy birliğiyle Hukuk İşleri Komisyonu'na gönderildi.

Gündemin bir diğer maddesinde ise Merkez Kızılkese Köyü merkez mahallesi, Doğanyurt Demirci Köyü Gölgelik Mahallesi, İnebolu Çubuk köyü tüm mahalleleri, Çatalzeytin Yunuslar köyü Yuvacık Mahallesi, ihtilafsız, Çatalzeytin Canlar Köyü merkez ve Çolaklar Mahallesi ihtilaflı tahsis kararı alınması hakkındaki İl Özel İdaresi'nin ilgili teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif ilgili komisyonlara gönderildi.

Gündemin son maddesinde ise Cide ilçesine bağlı, Akbayır, Beşevler, Kıranlıkoz köyleri sıhhi ve yeterli içme suyuna kavuşturabilmek amacıyla isale edilecek olan Değirmenbaşı membaına ait ihtilaflı tahsis kararı alınması hakkındaki İl Özel İdaresi'nin ilgili teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif meclisin oy birliğiyle Esnaf Sanayi ve Doğal Kaynaklar Komisyonu'na gönderildi

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum