İl Encümeni Hayrettin Erol oldu;

İl Encümeni Hayrettin Erol oldu

Kastamonu İl Genel Meclis Ekim ayı olağan toplantılarına devam ediyor. İGM Ekim ayı olağan toplantılarının 3’ncü birleşimini Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirdi...

Kastamonu İl Genel Meclis Ekim ayı olağan toplantılarına devam ediyor. İGM Ekim ayı olağan toplantılarının 3’ncü birleşimini Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda 6 madde görüşüldü. Meclis’te İl Encümeni seçimi de gerçekleştirildi. 5 Ekim itibariyle İl Encümeni görevinden istifa eden AK Parti Doğanyurt İGM Üyesi Vefa Yaşar’ın yerine, AK Parti Doğanyurt İGM Üyesi Hayrettin Erol İl Encümenliğine meclisten tam oy alarak seçildi.  Kastamonu Tosya ilçesinde bulunan mesire alanında özel bir firma tarafından içkili restoran ruhsat talebi hakkında İl Özel İdaresi’nin teklifi de görüşüldü. Söz konusu teklif meclisin oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Gündemin ilk maddesinde Taşköprü ilçesi Alatarla köyünde, Uygulamalı İmar Plan değişikliği hakkındaki İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi doğrultusunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon raporu görüşüldü. Söz konusu rapordaki imar plan tadilatları uygun görülerek meclisin oy birliğiyle kabul edildi.Gündemin ikinci maddesinde, Tosya ilçesi Çifter köyü Dipsizgöl mevkiinde bulunan mesire alanında Ledctiy Elektrik Aydınlatma Sistemleri Sanayi Ticaret ve Pazarlama Ltd. Şti. tarafından içkili restoran ruhsatı talebi ile ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif meclisin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Gündemin üçüncü maddesinde Araç-Olucak, Şenpazar-Küçükmutlu köylerini ihtilafsız, Tosya-Gövercik köyünü ihtilaflı içme suyu tahsis kararı alınması ile ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Teklif Hukuk İşleri Komisyonu’na gönderildi.

Gündemin bir diğer maddesinde, İnebolu ilçesi Camikebir Mahallesi Zaferyolualtı mevkiinde parselde kayıtlı mülkiyeti İl Özel İdaresine ait vasfı kargir dört katlı binanın zemin katı, İlçe Halk Kütüphanesi olarak hizmet vermekte olup İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün talebi üzerine söz konusu taşınmazın ücretsiz olarak Bakanlıklarına tahsis edilmesi konulu İl Özel İdaresi’nin teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif, Sanayi Ticaret ve Doğal Kaynaklar Komisyonu’na gönderildi.

EĞİTİM KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMETLER KOMİSYONU’NACELAL ŞEN SEÇİLDİ

Gündemin diğer maddelerinde ise seçimler yer aldı. İl Encümeni Üyeliğine seçilen AK Parti Doğanyurt İGM Üyesi Vefa Yaşar, 5 Ekim 2021 tarihi itibariyle görevinden istifa etti. İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin ilgili maddesi gereği kalan süreyi tamamlamak üzere üye encümeni seçimi yapıldı. Üyeliğe mecliste gerçekleştirilen oylama ile AK Parti Doğanyurt İGM Üyesi Hayrettin Erol seçildi.  AK Parti Doğanyurt İGM Üyesi Hayrettin Erol, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’ndaki görevinden 5 Ekim 2021 tarihi itibariyle istifa etti. Üyeliğe mecliste gerçekleştirilen oylama ile AK Parti Abana İGM Üyesi Celal Şen seçildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum